“Izetbegović i njegov saborac i prijatelj Dodik drže nas pod pritiskom”

Vijesti 27. jul 202219:53 1 komentar

Inflacija probija rekorde, cijene rastu, no sve to nije bitno domaćim poličarima. Po dobroj staroj matrici, okreću se opasnim izjavama u predizborno vrijeme, a ovoga puta i opasnim prebrojavanjima. Prvi je za tim posegnuo ovog puta Bakir Izetbegović, drugi su slijedili.

Prebrojavanje predsjednika SDA iskoristili su brojni političari iz Republike Srpske za opravdavanje svojih separatističkih stavova.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović direktno o simpatizerima SDA.

“Ako je to nešto na čemu će gospodin Izetbegović pokupiti neke glasove, onda se postavlja pitanje ko su glasači koji daju podršku za nešto što se zove ‘ne daj Bože’ i ‘prebrojavamo se’. Mi se ne prebrojavamo”, ističe Cvijanović.

Doktorica Novaković-Bursać opet koristi citate bh. nobelovaca.

“Da bi se eto što više zaprijetilo tom nekom mahalom, tom nekom čaršijom, što bi rekao Andrić kad se čaršija digne, da bi možda nekoga uplašili”, kazala je Snežana Novaković-Bursać, šefica Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Opozicija iz Republike Srpske saglasna – ratnohuškačka retorika vlastodršce drži na vlasti.

“Te izjave drže sve nas u zarobljeništvu međusobnog straha i netrpeljivosti”, kazao je Mladen Bosić, zastupnik Kluba Srba u PSBiH.

“Evo četvrtu godinu mi smo pod konstantnim pritiskom i presijom sukoba koje u suštini iniciraju partije na vlasti dominantno Bakir Izetbegović i njegov saborac i prijatelj Milorad Dodik”, kazao je Branislav Borenović, predsjednk PDP-a .

Opozicija iz Federacije dodaje: slične su poruke i sa juga zemlje.

“Svakome ko imalo zna bosanski jezik, mi svi znamo šta to znači, a to je – biće problema. I to je meni najveći šok u ovome svemu da 2022. godine, mjesec i pol dana pred izbore imamo ljude koji nas prebrojavaju i koji nam prijete problemima na jugu zemlje”, kazao je Predrag Kojović, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

I ovaj put glas razuma na društvenim mrežama šalju novinari iz Sarajeva i Banja Luke.

Da nećemo nigdje saglasni su mnogi, i oni koji su otišli što dalje od rodne grude.

I kao što je ovaj twiteraš poručio imaju Bosnaci gdje i prebrojali su se, ali na izlazu iz BiH, a ukoliko većinu njih pitate i zašto su otišli iz ove zemlje reći će da je to upravo zbog retorike kakvoj svjedočimo dva dana na društvenim mrežama i u medijskom prostoru BiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare