Izetbegović kampanju počinje u Živinicama, pripreme uveliko u toku

Vijesti 02. sep 202217:22 2 komentara
N1/Screenshot

Stranka demokratske akcije (SDA) predizbornu kampanju za ovogodišnje Opće izbore u Bosni i Hercegovini zvanično će otvoriti u Živinicama na velikom predizbornom skupu. Ekipa N1 je u ovom gradu zabilježila da su pripreme za ovaj večerašnji događaj uveliko u toku.

Naime, na ulazu u grad vidljiva je kolona automobila na kojima su postavljene zastave SDA, zalijepljeni predizborni plakati kandidata, a vijorile su se i zastave Republike BiH.

Također, kako javlja novinarka N1, na samom ulazu u Živinice, a pored glavne ceste je postavljen i ogroman plakat podrške Bakiru Izetbegoviću, lideru SDA koji je i kandidat na ovogodišnjim izborima za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

“Živinice su uz svog predsjednika”, napisano je na plakatu.

Predizborni skup SDA će se održati na gradskom bulevaru Nesib Malkić u Živinicama večeras s početkom u 19:30 sati.

Na skupu će biti predstavljeni kandidati SDA na predstojećim Općim izborima iz cijele Bosne i Hercegovine, za kantonalne, federalne i državne izborne jedinice, te kandidat za člana Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović.

SDA je za slogan na ovogodišnjim izborima izabrala samo jednu riječ, a to je “Sigurno”.

Podsjetimo, Izetbegović je do sada dva puta bio član Predsjedništva BiH i to od 2010. do 2014. te od 2014. do 2018. godine kada je na tu poziciju izabran Šefik Džaferović (SDA).

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare