Izetbegović: Mehmedagić je dobar šef OSA-e, hapšenje je politički pritisak

Vijesti 16. jul 202114:35 > 15:24 6 komentara
Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović (FENA)

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ocijenio je da je hapšenje direktora Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića politički pritisak Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

“To se radi samo Bošnjacima. Sasvim sigurno se radi o jednom političkom pritisku i političkim procesima jer na tapetu su samo ministri iz SDA, Bisera Turković i Selmo Cikotić, koji su dobri ministri”, kazao je.

Također, za Mehmedagića kaže da je dobar šef obavještajne službe, da je dio sigurnosti države te da s razlogom ide “na nerve” neprijateljima BiH.

“Prvo, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, zatim premijer FBiH Fadil Novalić. Nezamislivo je da se to radi bilo kome drugom osim Bošnjacima, nažalost, uz pomoć nekih bošnjačkih kadrova”, kazao je Izetbegović.

Komentirajući inicijative da se ukine Ured visokog predstavnika (OHR), Izetbegović je kazao da je to samo politička poruka te da od toga nema ništa, jer svi znaju šta su uslovi za odlazak OHR iz BiH.

“Najvažniji je onaj od kojeg smo jako daleko, a to je stabilnost i stanje u zemlji. Čudi me samo da Kina, koja želi investirati u BiH, ima takve stavove”, zaključio je Izetbegović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare