Izetbegović: Ne treba dolijevati ulje na vatru već pustiti da se stvari smire

Vijesti 27. jul 202111:54 > 11:55 3 komentara
Faruk Zametica/N1

Predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Bakir Izetbegović kazao je kako "ne treba dolijevati ulje na vatru već pustiti da se stvari smire". Burne reakcije su bile očekivane, dodaje Izetbegović, na ovakve pozitivne odluke. Pretpostavlja da neće biti održana ni sjednica Doma naroda PSBiH.

“Visoki predstavnik će ostati, institucije BiH će raditi. Nadam se da ćemo u budućem vremenu biti pametniji i razuminiji. Uraditi neke stvari, a ne čekati da nam se stvari nametnu. Napraviti zemlju kojoj ne treba visoki predravnik već sami da odgovorno i valjano vodimo ovu zemlju”, rekao je Izetbegović.

Dodao je kako će biti “na vezi sa kabinetom Dragana Čovića i Nikole Špirića” u vezi sjednice Doma naroda.

“Pretpostavljam da ćemo mi odgoditi sjednicu jer srpski predstavnici vjerovatno neće doći pa da ne pravimo troškove. Vidjet ćemo šta su njihove namjere. Neodgovorno je napraviti bilo kakav potez koji će učiniti da jedan mladi čovjek napusti zemlju. Uporno rade ove stvari, vuku konopac i ne staju dok ne pukne i svi se nađemo na leđima. Vrijeme je da budemo pametniji i odgovorniji prema generaciji koja napušta ove prostore. Treba pustiti da se sada stvari smire pa razgovarati. Nije nam prva ovakva kriza, nadam se da će se ubrzo riješiti i da neće eskalirati u sukob. Na nama političarima je da to riješimo”, kazao je Izetbegović.

Podsjetimo, poslanici – predstavnici političkih stranaka iz RS se nisu danas pojavili na sjednici Predstavničkog doma Paralmenta BiH, a ostali poslanici su zbog toga odbili ući u salu. Dogovoreno je da se sjednica odgodi za septembar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

 

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare