Izetbegović okrivio Dodika, stigla prva reakcija iz RS

Vijesti 11. mar 202219:08 4 komentara
F.Z./N1/Arhiv

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je predsjednik SDA Bakir Izetbegović "otac svih kriza, napetosti i nesporazuma u Bosni i Hercegovini".

Stevandić, koji je i predsjedavajući Srpskog kuba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, ističe da Izetbegović ima potrebu da bilo koga drugog okrivi za ono što on godinama radi – “remeti međunacionalne odnose, poziva na ratne sukobe, govori o oružju, naziva Srbe genocidašima”, što umnogome, po Stevandiću, komplikuje situaciju i stvara velike napetosti.

“Njegova potreba da poslije toga okrivi druge nije ništa drugo do samo dokaz da je on otac svih nesporazuma, kriza i otac svake napetosti”, ocijenio je Stevandić, reagujući na optužbe Izetbegovića da je član Predsjedništva BiH Milorada Dodika “kriv za loše stanje u BiH”.

Podsjećamo, Izetbegović je danas zaključio da posljednjih 15 godina nije bilo politike Milorada Dodika u ovoj državi bi ostale desetine hiljada mladih ljudi koji su napustili zemlju.

“Dodik je davao vrlo tvrde izjave, da je ovo propala zemlja, a onda je očigledno dobio upozorenje od mentora da tako ne radi. Igraju se tu i neke duple igre. Ono što je vidljivo iz Dodikovog djelovanja da je on svojom politikom užasno unazadio ovu zemlju, da bi u BiH ostale destine hiljada mladih da nije bilo njegove politike. I stotine hiljada penzioneri bi imali veću platu. Zaustavljao je investicije. Mogli smo do sada biti u NATO savezu i uznapredovati na EU putu da nije bilo njega”, zaključio je Izetbegović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare