Izetbegović: Pitanje koje je trebalo postaviti ministrima ili predsjedniku HDZ-a

Vijesti 27. maj 202114:35 4 komentara
N1

"Vjerujte da ne znam da li je bilo uslovljavanja, a ne bi me čudilo. Zašto zaustaviti 150 hiljada turista iz Golfa koji bi popravili jako dobro stanje, ne samo ovdje nego i u HNK. Mislim da ovo pitanje treba biti postavljeno ministrima HDZ-a ili predsjedniku HDZ-a", kazao je danas prilikom obraćanja novinarima lider SDA Bakir Izetbetgović.

“Ja sam tražio danas da ispuni obećanje koje je dao prije 5 godina prilikom zvanične posjete Saudijskoj Arabiji kada je obećao da će pomoći da se vizni režim riješi.

Zašto HDZ nije dopustio da se u Mostaru napravi muzička škola koju su turski finansijeri probali napraviti? Šta se postiže tim osim zla krv?”, dodao je.

Kaže da postoje pomaci kada je u pitanju lista od 14 prioriteta.

Imali smo neke pomake kada je u pitanju 14 prioriteta, jedna od tih grupa se bavila pitanjem napretka BiH na EU putu. Tu se priključio SNSD i znamo kako su se stvari poslije odvijale. Što se tiče Izbornog zakona, znate uslov SDA. HDZ tvrdi da im bošnjački narod bira predstavnike i da nisu legitimni. Mi tvrdimo da manjina nameće volju većini. Danas sam pitao Čovića po posljednji put ima li spremnosti da se popuni VLada FBiH i da se krene s razgovorima u ovom smjeru i on je rekao da ima spremnosti“.

Desti će se još jedan sastanak sa HDZ-om, na nivou delegacija.

Mi ćemo obaviti neki naš posljednji sastanak u ovom formatu i nadam se da bi moglo doći do pomaka, do popunjavanja sastava federalne vlade i do toga da stavimo na papir. Dakle, HDZ će biti spreman da se u domovima naroda štiti vitalni nacionalni interes. Tada bi čitava stvar mogla biti pokrenuta sa mrtve tačke i mogli bi dati šansu interresornoj grupi“.

“Nije bio sastanak, samo smo gospodin Čović i ja imali priliku da razgovaramo i razgovarali smo. Nadam se da će sljedeće sedmice biti taj susret.

Postoji spremnost da HDZ dobije ono za šta je zainteresiran, a da i mi to dobijemo”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare