Izetbegović: SDA će nastaviti sa unutrašnjom reformom

Vijesti 12. jul 202115:07 7 komentara
Bakir Izetbegović
Bakir Izetbegović (N1)

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović razgovarao je danas s delegacijom SDA Tuzlanskog kantona, koju su, uz predsjednika kantonalnog odbora Fahrudina Skopljaka, činila i četvorica novoizabranih predsjednika gradskih i općinskih odbora SDA.

Nakon provedenih unutarstranačkih izbora za predsjednika Gradskog odbora SDA Srebrenik izabran je inženjer elektrotehnike Edin Vikalo, na čelu Gradskog odbora SDA u Gradačcu bit će politolog Bahrudin Ahmetagić, dok će predsjednik Općinskog odbora SDA Doboj Istok biti aktuelni načelnik općine Kemal Bratić.

Za predsjednika Općinskog odbora SDA u Sapni izabran je 27-godišnji inženjer šumarstva Seid Dedić. Novoizabrani predsjednici informirali su Izetbegovića o aktuelnoj situaciji u svojim lokalnim zajednicama, te predstavili viziju i planove za buduće djelovanje SDA u ovim sredinama.

Izetbegović je pružio podršku i poželio sreću novoizabranim predsjednicima, naglašavajući da SDA mora nastaviti sa unutrašnjom reformom, u kojoj će se, uz iskusne kadrove, u stranačkoj strukturi otvoriti prostor za mlade ljude.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare