Izetbegović u posjeti Bihaćkom muftijstvu

Vijesti 21. aug 202114:43 4 komentara
FENA

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović danas se u okviru posjete Unsko-sanskom kantonu (USK) sastao sa bihaćkim muftijom Mehmedom ef. Kudićem.

-Stranka demokratske akcije je politička stranka koja je, između ostalog, zainteresirana za očuvanje identiteta bošnjačkog naroda, a naravno tu je jedan od najbitnijih segmenata vjera, odnosno islam. Mi smo uvijek zainteresirani za opstanak i unapređenje naše vjere, kao i za najbolju moguću saradnju sa Islamskom zajednicom u BiH. Razgovarali smo o Islamskoj zajednici u Krajini, njenim projektima koje vlast treba podržati, kako i o aktuelnom stanju i dešavanjima – izjavio je Izetbegović.

Bihaćki muftija Mehmed ef. Kudić izrazio je zadovoljstvo zbog ove posjete, koja je, kako je rekao, najbolji pokazatelj kvalitetne saradnje i zajedničkog angažmana na unapređenju cjelokupnog života građana USK.

– Logično je da nam u Bihaćkom muftijstvu mnogo znači podrška državnog političkog vrha, pa smo danas naglasak stavili na saradnju i mogućnost realizacije nekih naših projekata u bliskoj budućnosti. Također, razgovarali smo i o svemu onome što je potrebno građanima Bihaća i Unsko-sanskog kantona, odnosno našeg muftijstva – riječi su Mehmeda ef. Kudića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare