Izetbegović za N1: KCUS nije odredio broj bolesnika koji će se vakcinisati

Vijesti 09. jul 202115:11 > 15:40 4 komentara
N1

Generalna direktorica KCUS-a, prof.dr. Sebija Izetbegović demantovala je informaciju, da je ova zdravstvena ustanova, na bilo koji način, odredila ili dogovorila broj onkoloških pacijenata koji će biti vakcinisani u sarajevskoj Zetri.

Naravno da nije istina. KCUS nije odredio broj bolesnika koji će se vakcinisati, niti vrstu vakcine. U našim savjetovalištima se samo daje informirani pristanak-formular kao i savjet da li se trebaju vakcinisati. Informacija koji ste dobili nije tačna.

To nije naš posao. Oni ne znaju raditi i uvijek pokušaju svaliti lošu organizaciju na nekoga drugog“, izjavila je za N1 prof.dr. Sebija Izetbegović.

Prethodno je Ademir Spahić, koordinator za vakcinaciju u Kantonu Sarajevo za N1 izjavio kako je danas ‘na vakcinaciju Pfizerom trebalo biti pozvano 90 ljudi u dogovoru s Kliničkim centrom Univerziteta u Sarajevu.’

VEZANE VIJESTI

‘Zašto je došlo više, to je pitanje za KCUS.’ – rekao je Spahić, pozivajući se na korespondenciju Anise Bajramović iz Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo sa KCUS-om.

Mi ne šaljemo ljude na vakcinaciju, oni sami odlučuju da li to žele.’ – kazala je za N1 generalna direktorica KCUS-a.

Nažalost, ovi teški hronični bolesnici, kojima je, prema obavijesti iz Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, sužen i vremenski okvir od 8-15 časova u jednom danu te ograničen njihov broj su vraćani.

Njih je, prema Spahićevim riječima, Zavod zdravstvenog osiguranja KS obavijestio da će ‘određene doze Pfizera biti dostupne u ponedjeljak.’

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare