Izetbegović za N1 o provjeri diplome: Neka počnu skupljati pare za odštetu

Vijesti 15. sep 202111:52 > 11:54 2 komentara
Sebija Izetbegović
Sebija Izetbegović (Privatni arhiv)

Nakon što je jučer Tužilaštvo KS potvrdilo da je formiralo predmet te da će se provjeriti obrazivanje Sebije Izetbegović, generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), ona je reagovala i za N1 kazala šta misli o svemu što se trenutno dešava.

“Mislim da je krajnje vrijeme da Tužilaštvo uradi provjeru i da se prekine ova odvratna i agresivna hajka koja je usmjerena prema meni. Sasvim sam svjesna činjenice da će nakon toga biti izmišljen novi razlog za napade na mene, ali mi je i drago da će se svi uvjeriti da ove napade vode oni koji su preko veze završavali fakultete, pa i ne znaju kako se istinski ostvaruje akademska karijera. Također im poručujem: nikada preko mene neće zapošljavati preko veze i bez konkursa, niti kupovati opremu i lijekove bez tendera, otvarati privatne fakultete ponižavajuće niskog nivoa, krasti jajne stanice ženama niti lagati pacijente o dijagnozama. U mom putu napredovanja, morala sam proći sve provjere predvođene Zakonom o visokom obrazovanju. Osim toga, Tužilaštvo će provjeriti i sve one rukovodice i uposlenike koji su uzimali moj dosije koji se nalazi na Medicinskom fakultetu i utvrditi šta i ko je uzimao i otuđivao iz istog dokumentaciju. Ja nemam pristup svom dosijeu, a obaveza fakulteta je da ga čuva. Moja akademska karijera je neupitna i tužiću sve one koji su tvrdili drugačije u pokušaju narušavanja mog ugleda. Neka počnu skupljati pare za plaćanje odštete”, poručila je Izetbegović.

Podsjećamo, Izetbegović se našla u centru javnosti nakon što se saznalo da je upisala prvu godinu postdiplomskog studija Medicinskog fakulteta u Zagrebu, ali da ne postoji dokumentacija kojom se potvrđuje vjerodostojnost o indeksu niti položenim ispitima.

POVEZANA VIJEST

Tražio se odgovor s fakulteta u Zagrebu s kojeg su poručili da ne postoji dokumentacija kojom se potvrđuje vjerodostojnost o indeksu niti položenim ispitima.

I Uprava za inspekcijske poslove KS (KUIP), utvrdila je da zvanje magistra direktorice KCUS-a zahtijeva dodatne provjere.

Komentar na sve imao je i Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu koji je za N1 kazao da je sve što je imao Medicinski fakultet dostavio UNSA-i. Kako je istakao, nisu bili time zadovoljni jer su postojali nedostaci u dokumentaciji i nakon toga su tražili dopunu, ali je nisu dobili.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare