“Izetbegoviću, znate li da je FBiH u rangu sa Tanzanijom po broju vakcinisanih?”

Vijesti 21. apr 202116:06 2 komentara
N1

Nenad Nešić, predsjednik DNS-a, nakon sastanka lidera opozicionih stranaka u Republici Srpskoj, najoštrije je osudio izjave Bakira Izetbegovića, te mu je poručio da umjesto spominjanja rata - shvati da je FBiH po broju vakcinisanih građana u rangu sa Tanzanijom.

“Najoštrije osuđujem izjave iz FBiH, Bakira Izetbegovića, koji poziva na rat, ubijanje. U prošloj godini od covida je umrlo preko 6.000 ljudi, u ovom mjesecu 2.200. Nabavite vakcine, spasite živote, ne pozivajte na ubijanje ljudi”, rekao je Nešić.

On je podsjetio na Deklaraciju SDA iz 2019. godine, u kojoj, kako je on rekao, se poziva na ukidanje Republike Srpske i ukidanje grada Istočno Sarajevo.

VEZANE VIJESTI

“Da li je iko u RS odgovorio pozivom na rat? Ne. Odgovorili smo pozivom na razgovore. Ne možete tako odgovarati. Rata u BiH neće biti. Pričati kako će BiH funkcionisati – to moramo”, rekao je Nešić, dodavši da je cilj izvorni Dejton.

“Bakire Izetbegoviću, da li znate da je FBiH po broju vakcinisanih u ravni sa Tanzanijom. Prestanite da se bavite ratom. Rat je u vašoj glavi, a ne u glavama Bošnjaka”, kazao je Nešić.

On je rekao da je na Jahorini postignut dogovor da aktuelna opozicija izađe jedinstveno na izbore, a da će pojedinačne funkcije biti stvar dogovora.

“Da izaberemo najbolje među nama, jer RS je iznad stranačkog interesa”, kazao je.

Nešić je naveo i to da je novo kreditno zaduženje RS nepovoljno, po visokoj kamatnoj stopi – a pitao je zašto su izbjegnuti domaći investitori i banke.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare