Izmjena pravilnika o ulasku u Sloveniju: Iznimka za boravak od 72 sata

Vijesti 15. apr 202115:15 > 15:18 0 komentara
Jure Makovec/AFP

Vlada Republike Slovenije donijela je "Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika" kojim se utvrđuju uvjeti za ulazak u Republiku Sloveniju u svrhu suzbijanja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19 i objavljuje u Službenom glasniku Republike Slovenije. Donesene odluke na snagu stupaju već od danas.

Promjene u izuzećima za ulazak u zemlju bez upućivanja u karantenu i bez negativnog testa

Prilikom ulaska u Republiku Sloveniju bez upućivanja na karantenu kod kuće i bez negativnog rezultata testa, slijede promjene:

  • tranzit kroz teritorij Republike Slovenije produžen je sa sadašnjih 6 sati na 12 sati,
  •  više nema dobne granice za školarce (do sada se ova iznimka primjenjivala na školarce do 15 godina),
  • osobe koje prevoze školarce i vraćaju se preko granice odmah nakon dodavanja prijevoza (do sada im je trebao sedmodnevni negativni test),
  • uvjeti se dodaju poslovnim razlozima.

Promjene u izuzećima za ulazak u zemlju bez upućivanja na karantenu i uz sedmodnevni negativni PCR ili HAG test

Prilikom ulaska u Republiku Sloveniju bez upućivanja na karantenu kod kuće i sa sedmodnevnim negativnim rezultatom PCR ili HAG testa, unose se sljedeće promjene:

  • Dnevni školarci stariji od 15 godina i osobe koje ih prevoze brišu se, jer negativni test više nije potreban za obje kategorije s izmjenama i dopunama pravilnika.
  • Briše se iznimka u pogledu skrbi i pomoći osobama, roditeljske skrbi i kontakta s djecom te radova na održavanju privatnog objekta ili zemljišta jer je za ove kategorije osoba potreban trodnevni negativni test.
  • Dodana je iznimka za osobe koje prelaze granicu iz obiteljskih razloga zbog roditeljske skrbi i kontakta s djetetom ili zbog održavanja kontakta sa supružnikom, izvanbračnim partnerom, partnerom iz sklopljenog i nesključenog partnerstva i preko granice se vrate u roku od 72 sata nakon prelaska granice.
  • Ova se iznimka odnosi i na članove uže obitelji i druge osobe koje imaju prijavljeno prebivalište ili boravište na istoj adresi kada putuju zajedno.

Novo izuzeće za ulazak u zemlju bez upućivanja u karantenu i s trodnevnim negativnim PCR ili HAG testom

Dopušten je i građanin države članice Europske unije ili schengenskog područja koji dolazi iz druge države članice Europske unije ili schengenskog područja, gdje je pružao zaštitu i pomoć osobama kojima je potrebna podrška, skrb ili obiteljska skrb. za ulazak u Republiku Sloveniju bez slanja u kućnu karantenu članovi, radovi na održavanju privatnog objekta ili zemljišta u vlasništvu, zakupu ili korištenju i vraćeni preko granice u roku od 48 sati od prelaska granice ako je negativan PCR ili HAG test za SARS -CoV-2 virus koji nije stariji od 72 sata od datuma uzimanja brisa.

U dijelu iznimke koja se odnosi na obavljanje poslova održavanja privatne zgrade ili zemljišta, iznimka se također odnosi na članove uže obitelji i druge osobe koje imaju prijavljeno prebivalište ili boravište na istoj adresi kada putuju zajedno, navodi se na zvaničnoj stranici vlade Slovenije.

Originalni tekst sa sjednice Vlade Slovenije pročitajte OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!