“Ja i: Ko ima kantar, diplomirao sam bezbjednost i direktor sam u zdravstvu”

Vijesti 05. mar 202213:55 > 14:22 0 komentara
ATV

Pitanje koliko je ko stručan i ko ima kantar da izvaga koliko je ko stručan za koju oblast, je diskutabilno pitanje, kaže poslanik Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić, kojeg je Vlada Republike Srpske u četvrtak imenovala za vršioca dužnosti direktora Instituta za javno zdravlje RS.

“Ja sam diplomirani pravnik, u statutu institucije stoji da može i pravnik, ekonomista, doktor, mr farmacije, te struke koje mogu da vode taj Institut. Nisam ja pravio taj Statut, nego neko ranije i ne bez razloga. Morate da poznajete strukturu Instituta, da biste uopšte i pričali o tome, a kamoli da postavljate tendenciozna pitanja, jer neki iz opozicije žele da oskrnave i bivšeg direktora Zeljkovića,kao i mene unaprijed. Da li sam ja stručan , ili nisam, nađite nekoga ko će to ispitati, organizujte okrugli sto”, poručuje Vasić u telefonskom razgovoru za N1.

Nastavlja sa optužbama na račun novinara koji kritički propituju:

“Zar mislite da ide direktor u laboratoriju da ispituje uzorke hrane , bilo čega? Zašto to radite, vi (N1) i BN televizija i svi ostali. Zašto to radite ljudima? Prvo ste osudili bez podizanja optužnice, protiv Zeljkovića optužnica nije podignuta, kamoli presuda, kamoli pravosažna, vi ste Zeljkovića osudili, oskrnavili mu jednogodišnje dijete. Osudite i mene prije nego što sam sjeo. Zato što prepisujete od BN televizuje, tendenciozno radite, imate li vi vagu ko je stručan?”, upitao je Vasić.

Novinar N1 upitao je Vasića koliko je on sam kompetentan da ocjenjujete novinarski rad…

“Osuđujem tendencioznost u radu novinarstva. Da li su BN TV i Vlado Trišić u pravu za ono što je radio Branislavu Zeljkoviću”, kazao je.

Pitali smo i smatra li Vasić da o javnom zdravlju, epidemijama i slično zna više od, recimo doktorica Instituta, koje su, po ocjenama javnosti, iznijele pandemiju na svojim leđima?

“Njih niko nije istjerao iz Instituta, one rade u Institutu, znate li šta znači biti radi rukovodilac Instituta? Znate li? Zar mora u svim oblastima, zar nije dovoljno doktora u određenim oblastima , u politici i svemu. Zašto ne bih ja bio neko ko koordinira radom službi i Instituuta, gdje su sve stručne osobe poredane, gdje imaju načelnici odjeljennja koji rade svoj posao i jednom sedmično imaju sastanak, brifing s direktorom itd. Branislav Zeljković je tako uredio Institut da savršeno radi, da ne zavisi od Ministarstva, ljudi posluju u pozitivi trenutno. Nije posao direktora, što vi mislite, da uzima uzorke u laboratoriji i da se mjeri po tome ko može voditi Institut”, dodao je.

N1: Šta ste Vi i gdje i kada diplomirali, je li to privatni, ili državni fakultet?

“Ja sam 12 godina poslanik, bio sam direktor kulturno -sportskog centra, odbornik u skupštini, pomoćnik u Savjetu ministara u Ministarstvu odbrane BIH. Diplomirani sam pravnik, smjer nacionalna bezbijednost , na fakultetu u Istočnom Sarajevu 2009. godine”, poručio je Vasić.

Organizacija RESTART upravo ovih dana je postavila bilborde po Banjaluci sa natpisom “Ostvari svoje snove. Postani i ti V.D. direktor javnog preduzeća. Učlani se u stranku i samo nebo je granica”.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!