“Ja kad bih dozvolila bila bih srpska Munira: Naša politika gleda samo sebe”

Vijesti 13. jul 202212:38 > 15:19 6 komentara
N1

Majke Srebrenice došle su pred zemljoradničku zadrugu Kravica gdje im nije dozvoljeno da polože cvijeće gdje je u jednom danu ubijeno više od 1300 Bošnjaka.

Munira Subašić, predsjednica Udruženja Majke enklave Srebrenica i Žepa kazala je da je na ovom lokalitetu ubijen i njen sin.

“Ovdje je ubijeno 1316 osoba ko ne vjeruje ima spisak kod nas koji smo dobili iz Tužilaštva iz Haaga. Ovdje je ubijen moj sin gdje sam našla jednu kost, danas ovu grobnicu na Budakovu i Jadru gdje smo obišli. Ubili su za jedan dan 1316 života”, pojasnila je Subašić.

Sada se Kravica obnavlja i to je za Majke Srebrenice pokazatelj da se “gumicom želi izbrisati zločin”.

N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1
N1

Također, Subašić je prokomentarisala i što protiv Radovana Kovačevića, savjetnika Milorada Dodika neće biti pokrenut postupak za negiranje genocida.

“Danas mi Bošnjaci koji smo najveće žrtve genocida i rata, hapse se naši sinovi jer Tužilaštvo BiH ima projekat mir, mir, mir niko nije kriv”, istakla je Subašić.

Osim toga, Subašić je kazala da je fašizam buja.

“Istočna Bosna je puna fašista, 90 posto. Oni koji činili genocid, gnjavili bebe, ubijali”, kazala je Subašić.

Također, na kraju Subašić je jasno poručila.

“Oni koji su puškom, svojom čizmom zauzeti jedan entitet i nazvali Republika Srpska i sve u RS se zove srpsko: Srpska šuma, srpska voda, srpska njiva, srpska televizija pa i ja kad bi dozvolila ja bi bila srpska Munira. Koliko god mi Bošnjaci budemo pustili toliko ćemo imati pravde. Naša politika je gleda sebe, a ne oko sebe”, pojasnila je Subašić.

Više u javljanju Tine Jelin-Dizdar.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare