“Ja Vojin Mijatović, Srbin, da pomažem Izetbegoviću da izda BiH?!”

Vijesti 17. nov 202121:27 > 22:06 0 komentara
N1

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović odbacio je navode kako on ili SDP pomaže lideru SDA Bakiru Izetbegoviću da izda Bosnu i Hercegovinu. "Ja ću biti sa Izetbegovićem samo u okviru koji se zove interes BiH, u svemu drugom smo mi dva svijeta različita", poručio je gost Pressinga.

Mnogi kritikuju SDP da daje podršku Iztebegoviću za kojeg kažu da je prodao Mostar?

Evo SDA i Izetbegović ruka za saradnju. Neka javnost vidi ko će izdati. Oni su vješto dosad optuživali SDP i ostatak građanskog bloka za izdaju. Sada ćemo stati zajedno za principe i državu, a mi ih nećemo sigurno izdati. Ako Izetbegović proda Čoviću priča je potpuno jasna. Ne znam zašto imaju strah ovi što krešte.

Pročitajte još

Oni kažu da ćete pomoći Izetbegoviću da izda BiH?

Ja Vojin Mijatović, Srbin, pomoći ću Izetbegoviću da izda BiH, nije gluplji vic smišljen. Oni žele uzeti još malo glasova od SDP-a.

Vidimo da se usred krize i blokade institucija insistira na Izbornom zakonu i zakonu o državnoj imovini?

U nedostaku kreativnosti međunarodna zajednica ide ka trulim kompromisnim rješenjima sa onima koji su doveli do ove situacije. Ali su se malo prekombinovali, nisu očekivali ovakav interes opozicije u oba entiteta. Pogotovo su se preračunali etno-nacionalni lideri.

Da li ste pitali Izetbegovića zašto se nije izborio za povoljniju poziciju za Bošnjake?

Ja sam se sa Izetbegovićem vidi samo jednom u Banjaluci. Nema potreb da se više sastajemo. Zamolio sam ga samo dvije stvari – nema sastanaka sa Dodikom dok ima ovakvu retoriku i nema sastanaka sa Vučićem. I zato je pružena moja ruka. On mora položiti račune građanima BiH. Ja ću biti sa Izetbegovićem samo u okviru koji se zove interes BiH, u svemu drugom smo mi dva svijeta različita. Nije Bakir tako slab da ga neki Vojin sa par stotina glasova spašava.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!