Jak vjetar stvara snježne nanose na pojedinim dionicama

Vijesti 01. feb 202207:07 0 komentara
N1/ Ilustracija

Snježne padavine su oslabile ili prestale, ali jak vjetar stvara snježne nanose na pojedinim dionicama u višim planinskim predjelima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Izdvajaju se putevi: Ključ-Bosanski Petrovac-Bihać (Lanište i Ripač), Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Priluka-Glamoč-Mlinište i Kupres-Šuica. Na dionici Ljubogošta-Podromanija i dalje pada snijeg i saobraća se usporeno, dok je za teretna vozila sa prikolicom i šlepere zabranjen saobraćaj. Poledica se može očekivati na svim vlažnim lokalitetima, a posebno u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Skreće se pažnja i na učestale odrone na brojnim dionicama.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajaju se putevi: Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!