Jandroković: Treba otvoreno govoriti o onome što se događa u BiH

Vijesti 06. aug 202114:13 6 komentara
N1

 Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković izjavio je kako se treba otvoreno govoriti o onome što se događa u Bosni i Hercegovini, odnosno o "pokušajima da se Hrvate izgura iz položaja konstitutivnog i jednakopravnog naroda". 

Naglasio je da je “ustavna i moralna obveza” Hrvatske da se pomogne Hrvatima u BiH.

“Ne tražimo ništa više od onog što im pripada, a to je da imaju jednaka prava, ne samo na papiru, nego i u stvarnosti, kao i druga dva naroda”, kazao je Jandroković u petak u Splitu, komentirajući položaj Hrvata u BiH.

Također se osvrnuo na reakcije iz Srbije vezano za “Oluju” te kazao da iz Srbije povodom obljetnice proslave operacije “Oluja” “tradicionalno” dolaze povijesno netočne poruke.

“Već tradicionalno prilikom obilježavanja Oluje iz Beograda dolaze poruke koje su povijesno netočne, koje su pokušaji da se u percepciji ljudi promijeni ono što mi znamo da je povijesna istina, a to je da je Srbija bila agresor na Hrvatsku, da su ogromne žrtve koje je Hrvatska tada podnijela, u ljudskim životima i materijalno, i to je općepoznata stvar”, rekao je Jandroković u Splitu, dan nakon proslave te vojno-redarstvene operacije.

“Srbija se mora suočiti s poviješću, s vlastitom odgovornošću. Neće oni današnjim interpretacijama promijeniti ono što se događalo početkom devedesetih, to su povijesne činjenice kojih se svi sjećamo”, poručio je predsjednik Sabora, pa ponovio da “pokušaji povijesnog revizionizma neće naići na plodno tlo”.

“Mi znamo da je Hrvatska napadnuta, da smo vodili pravedan rat i da smo u njemu pobijedili”, dodao je, javila je Hina.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare