Jasmin Imamović ponosan na ono što je uradio, a jesu li građani zadovoljni?

Vijesti 18. nov 202219:34 1 komentar

Jasmin Imamović nije više na čelu Tuzle. Odlučio je preuzeti mandat zastupnika u Parlamentu BiH. Dužnost gradonačelnika do vanrednih izbora, vjerovatno će obnašati Zijad Lugavić.

Jasmin Imamović je načelnik Tuzle postao prvi put 2001. godine preuzimanjem mandata od Selima Bešlagića. Na svim izborima poslije, imao je povjerenje Tuzlaka.

“Ja sam ponosan na to, Tuzla je bila prije mog mandata, ostala za vrijeme mog mandata i bit će takva i ubuduće, najpouzdaniji čuvar vrijednosti antifašizma i zajedničkog života”, kazao je Imamović.

Imamović je ponosan i na izgradnju Panonskih jezera, rješavanje probema vodosnabdjevanja grada, širenja mreže daljinskog grijanja, otvaranja BiT centra i još mnogo toga.

A jesu li građani zadovoljni?

“Neka mu je sa srećom, ono što mu zamjeram i što nije riješio je centralno grijanje na Skveru. Najzagađeniji dio grada nema grijanje, a prije rata je sproveden toplovod”, kazala je jedna građanka Tuzle.

“Jesam, niko ne bi napravio što je on, naše jezero. Sva mu čast”, kazao je njen sugrađanin.

“Nije on najbolji, ima bolje od boljeg. Ali ipak je on nas ovdje održavao u centru. Gdje bi se ko okupao od penzije? Nigdje. Bila je bara ondje”, kazala je jedna prolaznica.

Jasmin Imamović odlazi s pozicije gradonačelnika Tuzle nakon 22 godine

U državnom parlamentu, Imamović obećava borbu za nekoliko stvari.

“Konačno ugradnji uređaja za odsumporavanje na Termoelektrani Tuzla. Važnim smatram i da se nastavi južna saobraćajnica do Slavinovića, nekada započeta, pare obezbjeđena pa prebačene na neko drugo mjesto. I veoma važnim smatram saobraćajnu deblokadu sjeveroistočne Bosne”, kazao je Imamović.

Ko će naslijediti Imamovića, bit će poznato nakon održanih vanrednih izbora. Na kraju svega, Imamović je danas samo jedno građanima poručio: Čuvajte zajedništvo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare