Jasmin Salkić, bivši direktor BH-Gasa: Snimali su me i pratili, sve sam prijavio

Ekonomija 19. aug 202113:59 > 14:01 0 komentara
Jasmin Salkić
Jasmin Salkić (N1)

Jasmin Salkić, koji je danas podnio ostavku na mjesto direktora BH-Gasa, kazao je za N1 da je bilo samo pitanje dana kada će biti smijenjen iako je ova firma u dobrom stanju i stabilna.

“Meni se već mjesecima prijeti smjenom na Vladi FBiH. Ako nije danas (na sjednici Vlade FBiH), onda bi bilo za 15 dana. Glavni razlog je zbog traženja da radim stvari koje nisu po zakonu. Nisam želio preuzimati odgovornost za bilo kakvu havariju na gasovodu. Također, pojedinci su htjelo doći do dobiti BH-Gasa koju stoji na računu. Ja sam ove sve navode prijavio policiji i tražio sam da se ispita”, otkrio je on.

Naglasio je kako mu je nevjerovatno da je “problematičan direktor koji je pravi rezultat i dobit”, a dobri su “oni koji su poslušnici”.

Na pitanje voditeljice N1 kakvo je trenutno stanje u BH-Gasu, Jasmin Salkić je kratko odgovorio: “Odlično. Bez dugova”.

Kazao je da je razlog što je pozivano na njegovu smjenu bio taj što su “pojedinci htjeli da dođu do novca BH- Gasa”. Pokušavali su mu, naveo je dalje, na razne način otežati posao. “Čak su mi i za Kurban-bajram tražili da dostavljam podatke u roku od 24 sata. I to sam radio”, pojasnio je.

Jasmin Salkić o odnosu sa Džindićem i Novalićem

Prokomentarisao je i svoj odnos sa resornim ministrom Nerminom Džindićem i federalnim premijerom Fadilom Novalićem.

“Što se tiče ministra imali smo toplo-hladan odnos. Ne znam šta se desilo da nije htio čitati materijale nego je išao na samu štetu BH-Gasa. Sa premijerom sam imao korektan odnos”, otkrio je za N1.

Na pitanje kakav je interes Vlade FBiH da se uruši javno preduzeće BH-Gas, Jasmin Salkić je odgovorio da je to, ustvari, interes pojedinaca. Dodao je da nije htio pristati na njihove zahtjeve jer smatra da je BH-Gas strateška firma važna za građane u entitetu i državi.

Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić izjavio je danas da je Nadzorni odbor BH-Gasa dostavio Vladi FBiH informaciju o aktivnostima koje se provode u tom preduzeću i “neriješenim problema koji se odnose na obavljanje poslova iz njegove nadležnosti, uzrokovanim neblagovremenim djelovanjem v.d. direktora Jasmina Salkića”.

“S obzirom na to da je Salkiću mandat istekao prije šest mjeseci, a radi kontinuiranog i neometanog poslovanja BH-Gasa predložili smo Vladi FBiH odluku o davanju prethodne saglasnosti za njegovo razrješenje i imenovanje Mihajla Krmpotića za v.d. direktora”, rekao je Džindić.

Salkić je u rekaciji na ovu infromaciju kazao da ga je upravo Krmpotić “zajedno sa direktorom Sarajevogasa” snimao i pratio. “I za to postoje prijave”, kazao je na kraju Jasmin Salkić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!