Jasmin Salkić podnio ostavku na mjesto direktora BH-Gasa

Vijesti 19. aug 202110:15 > 10:16 0 komentara
N1

Jasmin Salkić podnio je ostavku na mjesto vršioca dužnosti direktora BH-Gasa.

“Kao menadžer kompanije koju sam naslijedio gotovo pa propalu, izgradio sam kompaniju, sa svojim timom, tržišno vrijednu kompaniju te započeli/pokrenuli Južnu interkonekciju i stavili smo državu ispred ličnog interesa. Podnosim ostavku jer ne želim biti saučesnik kriminalnih radnji pojedinaca, niti sprovoditi zamisli koje su protivne zakonima i načelima života kojima ja živim. Sav prethodni period u kojem sam izložen od strane Fadila Novalića i Nermina Džindića i šutnje ovog dvojca na kriminal i podržavanja istog, rušenje državne kompanije, tajnih snimanja direktora, praćenja, montiranja procesa, i prodavanja interesa države radi ličnih ambicija ovog dvojca je nešto na šta ja ne pristajem i ne želim učestvovati”, naveo je.

Kako je ustvrdio, “dvojac koji trenutno kormilari Fedracijom BiH su grobari energetske nezavisnosti BiH, vrijeme će pokazati”.

“Svi dokazi i sve opisane protivzakonite radnje predate su u FUP, a ostalo je do države i tužilaštva. Država će nekad i proraditi, neka ne sumnjanju, a kriminal valjda neće postati obrazac ponašanja svim mladim ljudima ako se to ne desi. Za kraj, ukazano povjerenje da iz privatnog sektora dođem i napravim nešto u javnoj kompaniji, od strateškog značaja, mislim da sam ispunio i o tome govore svi moji rezultati i mog tima tj. rezultati same kompanije zadnjih godina. Moje je bilo da olovkom sačuvam i napravim daljnji iskorak onoga što je neko puškom odbranio…ali protiv petokolonaša može samo sistem države odgovoriti koji za sada šuti”, naveo je Salkić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!