Jasmina Ćorović – Kuburović i Ivana Marić u Novom danu

Vijesti 16. jun 202114:06 0 komentara
N1

I ovoga četvrtka u Novom danu aktuelne i zanimljive teme, političke, društvene, iz svijeta sporta i kulture.

”Četrnaest prioriteta za EU su važni za BiH, ali ima mnogo važnijih pitanja pred BiH”, izjavio je predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija na zajedničkoj sjednici oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Koji su to prioriteti, šta je vlast pokazala u svom radu, u rezultatskom smislu u Novom danu komentariše Ivana Marić, politička analitičarka.

Analiziramo i sastanak američkog i ruskog predsjednika, Joe Bidena i Vladimira Putina, značaj za odnose dvije zemlje ali i za globalnu političku scenu.

Situacija koju smo vidjeli u subotu, kada se danski fudbaler Christian Eriksen srušio na terenu usljed zastoja srca u fokus je stavila pitanje zašto i kako dolazi do zastoja srca, čak i kod zdravih, fizički aktivnih osoba. Je li profesionalni sport postao prezahtjevan za fizičko zdravlje sportista i gdje je granica izdržljivosti kardiovaskularnog sistema? Gošća Novog dana je dr. Jasmina Ćorović – Kuburović, specijalista interne medicine, jedini ekspert za ultrazvuk srca kod odraslih u BiH.

Reprezentacija Danske u četvrtak opet izlazi na teren na evropskom prvenstvu i od 18 sati igra protiv selekcije Blegije. Utakmicu će, kako kažu, igrati i za Christiana Eriksena. Utakmice i tok prvenstva u Novom danu komentariše Kemal Ahmetović, sportski komentator sa Nove BH.

U goste nam stižu glumci Belma Lizde Kurt i Damir Kustura, koji su glavni protagonisti predstave ”Lutka”. Predstava govori o savršeno-nesavršenim ljudima i traži odgovr na pitanje je li bolje živjeti sa lutkom ili pravom ženom.

Buidte uz Novi dan.

Sa vama smo od 8 do 11 sati.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!