Jazvin: Dobio sam obećanje da će radnicima naredne sedmice biti isplaćene plate

Vijesti 16. dec 202112:53 0 komentara
N1

Predsjednik Sindikata Opće bolnice Konjic Irfan Jazvin potvrdio je u razgovoru za N1 kako je nakon održanog sastanka u Poreznoj upravi u Mostaru dobio čvrsta obećanja kako će se njihov problem riješiti, te da će prema obećanjima radnicima naredne sedmice biti isplaćene plate.

“Jučer smo bili na tom sastanku u Poreznoj upravi HNK. Rečeno nam je da se radi diobeni balans zdravstvenih institucija u Konjicu, angažovan je i dodatni tim koji će raditi preko vikenda kako bi se do ponedjeljka to završilo, kako bi se taj akt diobenog balansa što prije poslao u Federalnu poreznu upravu odakle imamo čvrsta obećanja da će se raditi na tome da zdravstveni radnici dobiju što prije svoje plate. Poznato je da je taj dug oko 22 miliona KM. Akumulirani dug se kreće od 2008. godine. Zamislite kad ne primite jedan mjesec platu, a ne tri ili četiri mjeseca. Jučer su neki ljekari najavili da će podnijeti otkaze, dio njih se neće zadržavati ni u državi”, naveo je Jazvin.

Naveo je da ne zna koliko su ostale zdravstvene ustanove dužne,  te da ne zna koliko je to veliki dug, ali vjeruje da nijedna zdravstvena ustanova ne posluje pozitivno.

“Svugdje ima određenih uticaja, pa i političkih ali ja neću da ulazim u to. Mi samo tražimo našu platu. I pored radničkog neposluha, rade službe koje moraju da rade. Iza radničkog neposluha ne stoji sindikat, u toku je i generalni štrajk. U ovom trenutku sada za nas je najodgovornija Porezna uprava, a naravno da dio odgovornosti snose i političari koji se nisu borili za bolji status zdravstvenih radnika“, kazao je Jazvin.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!