Jedan od učesnika protesta: Ja sam žrtva sistema ove države

Vijesti 02. jul 202219:49 > 20:533 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Ramiz Javoraš, jedan od učesnika protestne vožnje u Sarajevu, koja se održava zbog visokih cijena goriva, kazao je za N1, da su se večeras okupili samo ljubitelji automobila, a ne i građani. Navodi da to pokazuje da je "očigledno svima dobro". Kaže i da je žrtva ovog sistema, te da je stopostotni invalid.

 

Izvor : N1

Javoraš poručuje da su tu kako bi izrazili nezadovoljstvo po pitanju cijena goriva.

“Žalosno je da je sve poskupilo, i život, i gorivo, i zdravstvo. Mi kao narod nismo složni, to se vidi sada. Tu je raja koja se zna između sebe, a od građana niko nije došao”, kaže on.

Za N1 kaže i da se osjeća kao žrtva sistema ove države.

“Stopostotni sam invalid i trebao bih ići na transplantaciju srca. Na žalost zbog toga što nisam državljanin EU, ja srce ne mogu da dobijem. U 34. godini sam postao stopostotni invalid. Otac sam troje djece”, rekao je on.

Sa vlasti se, dodaje, bori godinu dana, ali kao pojedinac ne može s njima na kraj izaći.

“Malo ljudi se odazvalo, očito da je svima dobro”, kaže za kraj.

Lokalni portali u BiH su 25. januara ove godine prenijeli apele za pomoć Ramizu Javorašu navodeći njegovo pismo u kojem ističe kako mora ugraditi implantabilni kardioverter-defibrilator (ICD), uređaj za rad srca koji košta 20.000 KM, gdje bi država pokrila 13.000 KM, a ostatak Ramiz mora da prikupi.

Vožnja kreće u 20 sati od Energoinvesta do Skenderije i nazad. Kako je javio reporter N1 Rasim Pavica više građana se okupilo na ovom protestnom okupljanju.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar