Jelena Trivić: Šta je s referendumom?

Vijesti 16. feb. 202119:01 > 19:082 komentara
Podijeli:
Izvor: RTRS

Srđan Mazalica, poslanik u NSRS, rekao je replicirajući poslaniku Igoru Crnadku da ga ''nije čuo'' da razgovara o problemima građana. Istakao je važnost teme od ''nacionalnog interesa''.

”Nisu ove teme svaki dan na Skupštini. Vi niste u stanju da uradite nešto krajnje jednostavno: recite da jeste za to da visoki predstavnik podnese izvještaj. Recite da ste za to”, istakao je on.

Poslanica Jelena Trivić rekla je da je tačka stavljena 17. na dnevni red.

”Iskreno vjerujem da je to neka igra i da se vi sa svim ovim temama igrate. Čekali ste da prođe neko vrijeme da obavite neke razgovore pa da raspravljamo o ovome. Toliko ste digli ovu temu na najviši nivo i onda ste je stavili na 17. tačku i povukli se. I svaki put to radite. Kad kažete glasajte, nećete vi nama govoriti šta ćemo raditi. Mi s te strane imamo svoj stav o radu OHR-a, ali nismo dužni da slušamo šta vi govorite. Jer znamo da se vi s ovim igrate i igrate se s emocijama ovog naroda. Narod vas je prozreo, da je to igra. Da ste vi čuvari Republike Srpske, narod je čuvar Republike Srpske. I dok je naroda ovdje, biće Republike Srpske. A naroda je sve manje. 861.000 korisnika zdravstvenog osiguranja i vi nešto čuvate. Narod ovo čuva i kad bude više naroda – biće jača Republika Srpska”, rekla je ona i nastavila:

”Za svaku osudu je pismo koje je stiglo u Narodnu skupštinu, ali je jako zanimljivo da je došlo pet godina nakon što su odlikovanja uručena.  I naravno da odlikovanja ne trebaju biti povučena. Pored rezolucija koje ne poštujete, pored zaključaka koje ne poštujete, da ste toliko tema narodski rečeno, bitnih nacionalnih tema, toliko izlizali, a najkrupnija je priča o referendumu i ako se vratimo na samu tu jednu temu i pitam vas sad – šta je s referendumom. To je tako krupno i značajno, a toliko je banalizovano u javnosti. Riječ referendum, vi ste obezvrijedili. I tako obezvređujete svaku bitnu nacionalnu temu”, dodala je Trivić.

Podsjećamo, Narodna skupština Republike Srpske raspravlja danas o Informaciji koja se odnosi na zahtjev za podnošenje izvještaja visokog predstavnika Valentina Inzka o sprovođenju mirovnog sporazuma BiH.

Komentari

Vaš komentar