Jerlagić podnio neopozivu ostavku na predsjedničku funkciju Stranke za BiH

Vijesti 23. apr 202119:46 > 21:34 1 komentar
N1

Amer Jerlagić podnio je neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Stranke za Bosnu i Hercegovinu, saopštili su danas iz te stranke.

“Na 82. sjednici Predsjedništva Stranke za Bosnu i Hercegovinu održanoj 23.04.2021.godine u Sarajevu, Amer Jerlagić je podnio neopozivu ostavku na funkciju predsjednika Stranke za Bosnu i Hercegovinu”, saopšteno je iz Stranke za BiH.

Potpredsjednik Stranke postao je 2011. godine. Odlukom osnivača i prvog predsjednika Stranke Harisa Silajdžića o prijenosu ovlasti, od februara 2012. godine obnašao je funkciju predsjednika Stranke, a na kongresu u maju 2014. je i formalno izabran za predsjednika Stranke.

Na upit u vezi s razlozima koji su prethodili tom činu, Jerlagić je istaknuo kako su to neslaganje, odnosno ramimoilaženje s čelništvom SBiH u određenim političkim stavovima kada se radi o budućnosti Stranke, njenom daljnjem djelovanju i njenoj teritorijalnoj organizaciji.

– Tu smo bili u koliziji, tako da su to razlozi koji su prevagnuli da sa najbližim kolegama nisam imao zajednički stav – precizirao je.

U osvrtu na spekulacije u vezi s nasljednikom na čelu SBiH, Jerlagić je kazao kako je nekoliko imena u igri, ali nije želio detaljnije govoriti o tome.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare