Jovičić o ubistvu Bašića: Hitno riješiti ovaj uznemirujući događaj

Vijesti 21. mar 202215:41 1 komentar
N1/Arhiv

Radislav Jovičić, potpredsjednik DNS i bivši ministar policije, komentarisao je danas ubistvo načelnika sektora krim. policije Radenka Bašića. Više puta, naveo je, u zadnje vrijeme ukazivao je na uznemirenost građana sa stanjem bezbjednosti u Republici Srpskoj.

“Posebno zbog većeg broja medijskih napisa izvještaja o navodnoj umješanosti pripadnika bezbjednosnih službi više policijskih agencija u kriminalne radnje a što je navodno otkriveno otvaranjem aplikacije Skaj. Jako je teško građanima slušati da su u teška kriminalna djela uključeni ni manje ni više već i direktor OSA a da nema reakcije nadležnih institucija prije svega tužilaštva pa bar u saopštenju da se vodi istraga ili da su to sve medijske spekulacije“, istaknuo je Jovičić.

Direktor policije o ubistvu: Prevrnut ćemo svaki kamen, dosta je već privedeno

Rekao je da imaju i izjavu ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske da je do sada identifikovano preko 2.000 korisnika ove aplikacije samo u Republici Srpskoj i tvrdnju da ima i pojedinih pripadnika MUP-a RS uključenih u nelegalne radnje.

“Reakcije tužilaštva i dalje nema. Zadnji događaj koji se desio u Prijedoru, ubistvo šefa odsjeka krim policije, unosi još veću uznemirenost kod građana. Naravno da se odmah nametne staro pitanje kako mi obični građani da budemo sigurni kad nam ubijaju na ulici one koji nas trebaju štititi. Apelujem na sve nadležne institucije da hitno riješe ovaj krajnje uznemirujući događaj kako bi građanima poslali poruku da je bezbjednost na onom nivou u koje nas ubjeđuju svojim izveštajima”, zaključio je Jovičić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare