Kabinet: Boravak supruge Šefika Džaferovića u Turskoj nije na teret Budžeta BiH

Vijesti 17. jun 202114:51 4 komentara
Šefik Džaferović za N1
Šefik Džaferović za N1

Boravak supruge člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića u Turskoj nije na teret Budžeta BiH, saopšteno je za N1 iz Kabineta člana Državnog predsjedništva.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović borave na Diplomatskom forumu u Antaliji. U Tursku sa Džaferovićem otputovala je i njegova supruga. Pitali smo člana Predsjendištva BiH iz reda bošnjačkog naroda o čijem trošku.

“Boravak supruge člana Predajedništva BiH Šefika Džaferovića nije na teret Budžeta BiH”, naveli su iz Kabineta Šefika Džaferovića. Dodali su kako uz člana Predsjednistva BiH idu njegov “šef kabineta i savjetnik”.

“U Antaliji su organizirana dva sastanka na visokom nivou. Samit procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi i Diplomatski forum Anatalija uz dodatna tri bilateralna sastanka i radnu večeru sa predsjednikom Republike Turske”, naveli su za N1 iz Kabineta.

Podsjećamo,tročlanao bh. Predsjedništvo bi se sutra trebalo sastati sa predsjednikom Republike Turske Recepom Tayyipom Erdoganom. Također, Dodik, Džaferović i Komšić imat će susret i sa visokim predstavnikom za vanjske poslove i sigurnosnu politiku EU Josephom Borelom.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare