Kada Hotić poručuje Dodiku: Dokle više, volite li vi ikoga?

Vijesti 07. feb 202214:56 > 15:11 0 komentara
N1 BiH

Potpredsjednica Udruženja "Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa" Kada Hotić u izjavi za N1 govorila je o prijedlogu SNSD-ovih zastupnika za donošenje Zakona o zabrani zloupotrebe pojma genocid.

“Nije mi jasno odakle im ideja za takvo mučenje ljudi.  Moj sin je bio dobro dijete, svaka majka to kaže, ali stvarno je bio dobro dijete.  Odveden je negdje ubijen, rasturen, ja sam dobila tri kosti od noge. I dan-danas se ne zna gdje su leđa, glava, ruke? Ni tijelo da ukopam cijelo. I opet mi smo krivi, i opet nas nešto pobijaju i opet od nas nešto traže. Pa dokle više taj narod, pa šta taj Dodik hoće je li on lud?” , pita se Hotić i dodaje:“Voli li on ikoga, voli li ljudski rod, ima li dijete, komšije, zna li on kakav smo život imali zajednički? Nikad se mrzili nismo, bar od nas nismo”.

Potom se osvrnula na političare koji napadaju bivšeg visokog predstavnika Valentina Inzka zbog nametanja zakona.

“I ovi političari koji govore na Inzka da je bio prisiljen da donese taj zakon, bio je u jednom trenutku čovjek. Mi smo to tražili prije 15 godina od članica PIC-a, pa se u Evropskom parlamentu taj zakon donosio, pa su Rusi donosili veto. Zbog toga prihvatite jednom tu istinu da se živi, valjda život znači i vama i nama. I onima u Evropi, neka znaju da ukoliko se u Bosnistanje ne smiri, nema rahatluka ni u Evropi. Rekla sam ja njima u Vijeću sigurnosti, genocid je kod nas bio može biti sutra i ovdje ako ga u korijenu ne ukinute, vi ste pomogli da se genocid desi”, naglasila je Hotić.

Uputila je poruku svim ljudima.

“Opametite se jednom budite ljudi, prihvatite istinu, zločinci neka idu pred lice pravde. Valja nama s nama. Ne može nama ni Amerika biti bolja od naše zemlje“, poručila je Hotić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!