Kadrija Hodžić: Vrijeme je da zemlja stane u kraj nečasnim ljudima

Vijesti 20. jan 202217:14 > 21:18 3 komentara
N1 BiH
Kadrija Hodžić/N1 BiH

Pozdravlja sankcije protiv Milorada Dodika, ali i Mirsada Kukića, no ne smatra da je sporno učešće Partije demokratske akcije u Vladi Tuzlanskog kantona koju predvodi poručio je u razgovoru za N1 premijer TK Kadrija Hodžić.

“SDP pozdravlja i podržava sve sankcije, zbog nepoštovanja i rušenja Dejtona Miloradu Dodiku, tako i sankcije zbog korupcije. Država je najvažnija. Kao što znate, gospodin Kukić je rekao da ne želi biti prepreka ni državi ni vladi FBiH. Tada je dogovoreno da će se povući sa mjesta predsjednika stranke”, rekao je sagovornik N1.

Na pitanje Dalibora Mrdića, da li će Kukić imati uticaj na PDA koju je i osnovao Hodžć kaže da ne želi špekulisati.

“Na sastanku kojeg smo kao SDP imali sa koalicionim partnerima, prema kojima sve stranke respektuju stavove SAD, te u skladu sa tim je situacija u Vladi TK jako stabilna. O tome da li će i na koji način ostati sa stranačkim kolegama, ja, niti bilo ko od nas, ne možemo komentarisati, to bi bila sfera špekulacija”, rekao je prvi čovjek Vlade TK.

Hodžić dodaje da je ambasador SAD Eric Nelson, sa kojim se ove sedmice susreo pohvalio antikorupcijske aktivnosti, te potcrtao da je Vlada istrajala na borbi protiv korupcije.

Mrdić je u razgovoru podsjetio da je u TK formirano 29 predmeta protiv 51 osobe, a zbog malverzacija u toku pandemije virusa korona.

“Krajnje je vrijeme da zemlja stane u kraj nečasnim ljudima. Vlada TK je potpuno na strani Tužilaštva i akcija koje će zemlju povesti u pravcu napretka. Snažno podržavam te akcije”, rekao je Hodžić.

Kratko je prokomentarisao i zahtjev SDA da Tužilaštvo TK uđe u Vladu i Skupštinu ovog kantona zbog, kako navode činjenice da im je omogućeno učešće pri izradi budžeta za 2022. godinu.

“Pozivamo Tužilaštvo da dođu. Tražimo da se ispitaju slučajevi visokih plata koje smo imali u UKC-u, koje smo spriječili da se isplaćuju”, rekao je Hodžić. Svi su učestvovali i mogli diskutovati, Vlada nema upliva”, zaključio je Hodžić.

U razgovoru za N1 Hodžić je komentariaso i visinu naknada za trudnice, ali i odnos sa Vladom FBiH.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare