Kajganić: Nastavljaju se provjere, neki od tužioca dobili dodatno obezbjeđenje

Vijesti 29. okt 202212:19 3 komentara
N1

Glavni tužilac BiH Milanko Kajganić izjavio je da se nastavljaju provjere navoda o planiranju ubistva jednog tužioca ovog tužilaštva i jednog policijskog službenika, te da su neki od tužioca dobili dodatno obezbjeđenje.

Kajganić kaže da je u okviru ovih provjera pretresena jedna lokacija na Sokocu tokom koje su pronađene snajperska i automatska puška, ali da se u ovom trenutku ne može reći za šta su bile namijenjene, odnosno da li su ostale iz proteklog rata ili je u pitanju nešto drugo.

On je rekao da su navodi o planiranju ubistva potekli od pritvorenika u državnom zatvoru u Vojkovićima.

Komentarisalo se po pritvoru, nije povezano za bilo koju ličnost, niti predmet. Znamo da su komentarisali osumnjičeni iz takozvanog `Skaj predmeta` i to se sada provjerava“, rekao je Kajganić.

On kaže da su neki tužioci Tužilaštva BiH dobili dodatno obezbjeđenje, ne precizirajući o kojim tužiocima je riječ.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH juče su, po naredbi Suda i Tužilaštva BiH, pretresli nekoliko ćelija u državnom zatvoru u Vojkovićima, rečeno je ranije Srni u Sipi.

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević izdao je naredbu svim policijskim upravama da podignu mjere bezbjednosti zbog saznanja da su planirana dva ubistva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare