Kako izgleda statistika: Kabinetu Dodika više nego za 12 ministarstava u RS

Vijesti 02. nov 202219:17 0 komentara
N1

Jedni su žurili na protest, drugi nisu htjeli da se umaraju, pa u Narodnoj skupštini Republike Srpske umjesto očekivano žustre, zapravo nikad tiša rasprava o budžetu za narednu godinu. U dokumentu koji predviđa rast plaća u javnom sektoru za 5%, ali i penzija za 13% najviše pažnje privukla su izdvajanja za kabinet budućeg predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, ali i za otplatu duga.

Početak novembra neočekivano vreliji van, nego u sali Narodne skupštine Republike Srpske. Najvažniji dokument za narednu godinu od 5,3 milijarde maraka nije probudio veliko interesovanje, pa poslanici kao da su već u zimskom snu.

“Ovaj budžet vodi brigu i o privrednicima, a posebno vodi brigu o stanovništvu”, izjavila je ministrica finansija RS Zora Vidović.

O vrtoglavom iznosu Dodikovog budžeta: “To je ulaganje i u humanitarne svrhe”

A posebno o predsjedniku, uzviknuli su pojedini opozicionari ne bi li razbudili prisutne.

“Ja imam jedno praktično rješenje, da raspustimo ovaj parlament, da ne budemo lakrdija, da raspustimo Vladu, svakako čovjek o svemu odlučuje”, predložio je poslanik Nebojša Vukanović.

A taj čovjek, Milorad Dodik na raspolaganju će imati vrtoglavih 56 miliona maraka. Pet puta više nego što je imala njegova prethodnica Željka Cvijanović.

Dodikov kabinet naredne godine raspolagaće sa više novca nego Narodna skupština Republike Srpske, koja će imati jedva 12 miliona. Više i od Vlade koja će imati tek oko 22 miliona marka. Dodik će na raspolaganju imati više sredstava nego što ih ima čak 12 ministarstava u Vladi Republike Srpske.

I više od svih predsjednika u regionu. Pet puta više od Zorana Milanovića, čak 17 puta više od Aleksandra Vučića. Milo Đukanović, jedini u regionu koji je na vlasti duže od Milorada Dodika na listi je daleko “najsiromašniji”.

Opširnije u prilogu Mladena Vujinovića.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!