Kamenjeckij: Putin nema baš dobre veze sa realnošću, teška vremena su za njega

Vijesti 15. sep 202215:11 1 komentar
N1

Maksim Kamenjeckij, profesor na Institutu za međunarodne odnose, uživo iz Kijeva je govorio za Novi dan o stanju u Ukrajini. "U Kijevu vlada oprezni optimizam, ipak još dosta toga treba oslobađati", izjavio je.

“U Rusiji i u vojsci i kod Rusa koji prate situaciju, vlada sada nerazumijevanje šta će biti dalje. Panika u nekim grupama, a i oni ne znaju šta će biti dalje. To nikako ne ide na korist autoriteta Putina, kao rukovoditelja”, kazao je Kamenjeckij.

Smatra da Putin ima dvije mogućnosti da se izvuče iz ove situacije: “Prva opcija je da popusti, neka verzija povlačenja ili smirivanja stanja nekim potezima za prestanak rata na bilo koji način. Druga pozicija, pojačati udarce, na neki način pooštriti stanje na terenu”.

Međutim, s obzirom na Putinovu psihologiju, kaže Kamenjeckij, druga opcija je izvjesnija.

“Teška vremena su za Putina i to što on ne odustaje pokazuje da nema baš dobre veze sa realnošću“, izjavio je Kamenjeckij.

U vezi sa stanjem kod Hersona, Kamenjeckij smatra da je tu u pitanju poznata ratna taktika: “prevara kod mjesta glavnog udarca.”

“Mislim da će za osvajanje Hersona trebati neko vrijeme. Naše snage su vratile pod našu kontrolu malo mjesto blizu aerodroma Herson, ali najvjerovatnije će Herson biti opkoljen našim snagama, pa onda očišćen od okupatora”, prokomentarisao je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare