Kampanjom “Biti dio dječije radosti” obezbijeđno 45.000 KM za SOS dnevne centre

Vijesti 09. mar 202209:35 0 komentara
Mastercard SOS Dječija sela

Promotivnom kampanjom koja je u fokus stavila online platformu za doniranje SOS Dječijih sela u BiH, uz podršku kompanije Mastercard prikupljeno je 45 hiljada KM s ciljem podrške radu SOS dnevnih centara.

Kroz digitalnu platformu i online način doniranja korisnici Mastercard kartica iz cijele Bosne i Hercegovine su svoju humanost stavili u funkciju stvaranja pozitivih promjena u životima djece koja borave u SOS Dječijim selima, zbog čega je na ovaj način za nešto više od dva mjeseca kampanje broj online uplata na donatorski račun porastao za 126%.

Podsjećamo, kako bi potaknuli građane na online donacije Mastercard je svaku pojedinačnu online uplatu korisnika Mastercard karica, u periodu od 20.12.2021. do 28.02.2022.god., bez obzira na iznos uplate, uvećao za još 10 KM.

Na ovaj način kompanija Mastercard je već dugi niz godina posvećena održivom razvoju, digitalizaciji i pomaganju lokalnoj zajednici, te je kroz zajedničku misiju stvaranja pozitivnog uticaja na društvo, pružila građanima izbor u načinu na koji žele da doniraju, i tako stavila tehnologiju u službu dobročinstva.

Danas biti društveno odgovoran znači i podijeliti specifična znanja iz industrije kojom se bavimo u korist onih kojima je podrška neophodna. Postoje razni načini na koje kompanije mogu da unaprijede zajednice u kojima posluju. Kao kompanija se trudimo da pomognemo i tako što ćemo pokrenuti promjene koje mogu imati trajniji efekat i promijeniti kulturu doniranja u društvu. Doniranje putem e-commerce platformi je jednostavan, siguran i održiv način prikupljanja sredstava za organizacije poput SOS Dječijih sela. Cilj nam je da takve organizacije osnažimo kroz inkluzivnu, digitalnu ekonomiju od koje će koristi imati svi članovi zajednice, tako što ćemo uvijek i u svakoj prilici tehnologiju stavljati u službu toga da transakcije budu sigurne, jednostavne i da imaju širi smisao za svijet u kome živimo.“, izjavila je Milena Đorić Gudurić, direktorica Marketinga za tržišta Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine u kompaniji Mastercard.

Sredstva prikupljena na ovaj način će biti usmjerena za podršku radu Dnevnih centara koji funkcioniraju u sklopu SOS Dječijih sela u BiH, a gdje je cilj prije svega djeci i mladima ponuditi dodatni sadržaj koji na strukturiran i koristan način doprinosi njihovom osnaživanju i razvoju. Tim profesionalaca osigurava, pored univerzalnih programskih sadržaja, i niz drugih koji se mogu prilagoditi uzrastu i afinitetima djece, a boravak djece u Dnevnim centrima nastoji se učiniti prijatnim i stimulativnim.

Kao organizacija koja brine i podržava najranjivije kategorije u društvu svjedoci smo brojnim izazovima sa kojima se djeca, mladi i socijalno ugrožene porodice suočavaju u vremenu u kojem živimo. SOS Dnevni centri u dva sela u Sarajevu i Gračanici su naš odgovor na potrebe djece i porodica koje su nastale usljed epidemioloških mjera, online nastave i zabrane druženja. Aktivnosti profesionalca su osmišljene kako bi pomogle djeci da akutne stresne reakcije ne potraju, odnosno da preveniraju retraumatizaciju, ali i da roditeljima olakšamo sve izazove sa kojim se suočavaju. Istinski smo zahvalni što je kompanija Mastercard prepoznala važnost aktivnosti koje kroz Dnevne centre omogućavamo za djecu izdvojivši vrijednu donaciju, ali i što su dali nemjerljiv doprinos u promoviranju digitalnog plaćanja donacija. Dobrobit djece, njihovo sigurno i zdravo odrastanje je naš prioritet, ali smo sretni što nismo sami na tom putu, uz prijatelje kakav je Mastercard i naše individualne donatore u prilici smo osigurati kvalitetnu brigu koju svako dijete zaslužuje”, istakla je Mirela Gruenther-Đečević, nacionalna direktorica SOS Dječijih sela u BiH.

Mastercard i organizacija SOS Dječija sela u BiH ističu važnost podizanja svijesti o donatorstvu, kao i o bitnosti pružanja kontinuirane podrške onima kojima je pomoć najpotrebnija. Online način doniranja kroz digitalne platforme objedinjuje napore da se ukaže na sve prednosti koje digitalna plaćanja i saradnja sa tehnološkim kompanijama mogu da donesu dobrotvornim organizacijama, te je važno napomenuti da svi članovi društvene zajednice mogu imati koristi od inkluzivne, digitalne ekonomije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!