Kandić za N1: Mladić je u Srbiji prestao biti važan kad je postao senilan i star

Vijesti 19. jan 202115:38 > 15:49 1 komentar
N1

Srbija ne ide u pravcu da se priznaju žrtve da se tretiraju na jednak način, pa je potpuno besmislena priča da li će Srbija danas ili sutra priznati da li se neko aktivistički bvio tim, mišljenja je srbijanska aktivistica za ljudska prava Nataša Kadnić, koja je gostovala u emisiji “Izvan okvira” N1 televizije.

“Mnogo je bitnije da Srbija prizna odgovornost i da ne prećutkuje sudske činjenice; da te činjenice koje se odnose na ratne zločine koje su izvršili pripadnici oružanih snaga Srbije, policije, vojske, raznih formacija – da se to prizna, to je najbitnije”, kazala je u programu N1 televizije Nataša Kadnić, aktivistica i osnivačica Fonda za humanitarno pravo.

Kvalifikacija da je Haški sud politički sud često se čuje iz Srbije, kako potvrđuje Nataša Kandić te dodaje da to nema nikakvo pokriće.

“Pokazalo se da su u Srbiji pronašli utočište brojni oni koji su optuženi za ratne zločine. Znamo koliko su se godinama mirno skrivali i Radovan Karadžić i Ratko Mladić, kao i razni drugi, dok nije došao neki trenutak da oni više nisu važni za Srbiju pa su hapšeni i predavani”, rekla je Kandić dodavši da je – primjerice – Ratko Mladić prestao biti važan za Srbiju kada je postao senilna i stara osoba koja nije u stanju uopšte da predstavi šta je radio u ratu.

“Mi za sve vreme suđenja nismo mogli da čujemo ni jednu rečenicu sa nekim ozbiljnim podatkom koji on iznosi. To je potpuno senilna osoba koja ponavlja da se genocid nije dogodio i govori da je on došao da Srbima vrati njihovu Srebrenicu”, poručila je Kandić u razgovoru u emisiji “Izvan okvira”.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare