Karić odgovorila Ćosiću: Neće biti promjene ploča

Vijesti 10. apr 202107:42 > 08:25 1 komentar
Facebook/Benjamina Karić

Nova gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić odgovorila je gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću nakon što je Gradu Sarajevo i Općini Stari Grad uputio zahtjev za uklanjanje tabli na sarajevskoj Vijećnici i u ulici Ferhadija, kao i za promjenu naziva sarajevskih ulica.

Karić je navela da za vrijeme gradske administracije na čijem je čelu neće biti promjene ploča, te da je srpski narod u BiH konstitutivan.

“Za vrijeme gradske administracije na čijem sam čelu neće biti promjene ploča. Srpski narod u Bosni i Hercegovini je konstitutivan narod i narod koji je ugrađen u temelje ZAVNOBIH-ovske Bosne i Hercegovine ali osporavanje historijskih i sudski utvrđenih činjenica je nedopustivo”.

Još je uputila poziv Ćosiću.

“Pozivam Gradonačelnika Istočnog Sarajeva da radimo na razvoju i zajedničkim projektima poput EYOF-a. Podsjećam da je samo u jednoj noći, od granata, 25. na 26. august 1992. godine uništeno 80 posto od ukupnog bibliotečkog fonda Vijećnice, a ovaj lijepi i vrijedni spomenik kulture je razoren. Oko dva miliona knjiga, članaka i časopisa su nepovratno uništeni”, navela je Karić.

Za vrijeme gradske administracije na čijem sam čelu neće biti promjene ploča. Srpski narod u Bosni i Hercegovini je…

Posted by Benjamina Karić rođ. Londrc on Friday, 9 April 2021

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad  

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare