Kasipović nakon saslušanja u Tužilaštvu BiH: Bitno je da se utvrdi istina

Vijesti 28. dec. 202111:272 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović saslušan je Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, kako je rekao, u svojstvu svjedoka, a zbog zaključaka sjednice Narodne skupštine RS "o prenosu nadlženosti" i u okviru istrage "napad na ustavni poredak BiH".

Kasipović je rekao novinarima kako se tužilac najviše interesovao za postupanje Vlade i Ministarstva pravde RS u vezi sa odlukama NSRS od 10. decembra kao i postupanje Vlade RS u vezi priprema ove sjednice. Dodaje da ga je zanimao i stav Vlade RS o ovim zaključcima.

“Zajedno s drugim članovima Vlade i poslanicima većine učestvujem u ovom procesu i mislim da je moj stav u vezi toga prepoznatljiv i jasan”, rekao je Kasipović odgovarajući na pitanje da li je ovo “napad na ustavni poredak BiH”.

Naveo je i to kako njegov dolazak, ali dolazak ostalih u Tužilaštvo BiH, košta budžet.

“Ali, preče je od troškova da se utvrdi istina”, zaključio je.

Kazao je i to kako se u Tužilaštvu BiH nalazi i ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač.

Iskaz su u svojstvu svjedoka dali Goran Selak, Mirko Šarović, Nenad Nešić, Branislav Borenović i Nebojša Vukanović.

Podsjetimo, u okviru predmeta “napad na ustavni poredak” ovih dana bili su i biće saslušani mnogi političari iz manjeg bh. entiteta. U isto vrijeme SIPA provodi aktivnosti i izuzima dokumentaciju političkih stranaka koje su učestvovale u posebnoj sjednici NSRS.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

 

Komentari

Vaš komentar