Kasumović “nije imao izbora”, poslao neke zaposlenike na prinudni godišnji odmor

Vijesti 13. dec 202115:40 > 15:42 0 komentara
Fuad Kasumović (N1)

Prvi čovjek Zenice Fuad Kasumović zahvalio se sugrađanima za "neizmjernu podršku" koju su mu pružali proteklih dana. Dodao je kako iako sa obostranom upalom pluća, "koju sam dobio u kazamatima, odnosno zatvorima Sarajeva i MUP-a ZDK", došao je danas na posao kako bi zaposlenicima Gradske uprave Zenica, javnih ustanova i preduzeća potpisao plaće, te riješio druge nagomilane administrativne poslove.

“Također, kako bih ispoštovao mjere zabrane suda, morao sam neke svoje pomoćnike i saradnike poslati na prinudni godišnji odmor. Svjestan sam kako na taj način uskraćujem zaposlenicima njihovo pravo na rad, međutim nisam imao izbora. To će ozbiljno ugroziti rad Gradske uprave jer bez pomoćnika ne mogu usaglasiti ni Nacrt budžeta za 2022. godinu”, napisao je Kasumović na zvaničnom Facebook profilu.

Ocjenio je kako zbog njegovog “nerazumnog hapšenja, po preporuci advokata, o ovom procesu izvjesno vrijeme neću davati izjave, niti istupati u javnosti.

“Iako to nije u skladu sa mojim temperamentom i opredjeljenjem da u svome i radu Gradske uprave Zenica neću imati tajni prema sugrađanima, ispoštovat ću te preporuke, te vas molim za razumijevanje. Kada su u pitanju moje redovne i aktivnosti Gradske uprave Zenica, javnost će, kao i do sada, biti blagovremeno i istinito informisana”, kazao je na kraju gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!