Kavalec, Hadžikadić, Kuzmanović i Milinković u Danu uživo

Vijesti 23. maj 202212:50 > 13:37 0 komentara
N1

U „Danu uživo“ ovog ponedjeljka pratimo hitnu sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na kojoj se raspravlja o obezbjeđivanju novca za oktobarske izbore, provjeravamo kakva je situacija sa domaćom proizvodnjom hrane, imamo li zaliha za naredni period, govorimo o protestima stanovnika Počitelja...

Današnja posjeta CIK-u, obezbjeđivanje novca za oktobarske izbore, nastavak pregovora o Izbornom zakonu, stanje u bh. pravosuđu i medijima, rat u Ukrajini i refleksije na našu zemlju – teme su za razgovor sa Kathleen Kavalec, šeficom Misije OSCE-a u BiH.

Hoće li povući svoju kandidaturu za člana Predsjedništva BiH i u čiju korist, vidi li političke snage koje bi ovu zemlju mogle pogurati naprijed, kako komentariše poruke o teritorijalnoj reorganizaciji, može li se bh. dijaspora okupiti na ekonomskom, umjesto na nacionalnom principu – pitamo Mirsada Hadžikadića, predsjednika Platforme za progres.

Je li politika najunosniji biznis u BiH, ko bi iz RS mogao nakon oktobra u Predsjedništvo BiH,zašto je opozicija razjedinjena, može li Dodik sa po 100 KM natjerati birače da zaborave obećanja o PDV-u i akcizama – analizira politikolog Darko Kuzmanović.

Maja Milinković, bh. kantautorka nastanjena u Portugalu, snimila je pjesmu posvećenu rodnom gradu „Sarajevo, u duši mi spavaš“. Pričamo o tome sa Majom u muzičkim minutama emisije, ali i o fadu, sevdahu, te nastupima koji joj predstoje ovog ljeta.

Tu su i servisne informacije, sportske vijesti, ostale aktuelnosti…

Sa vama od 16h – Dalibor Mrdić.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!