Kaznena prijava protiv Zorana Milanovića

Vijesti 11. dec 202119:42 3 komentara
N1

Zoran Milanović svojim izjavama posljednjih dana sasvim sigurno nije pridonio smirivanju napetosti u Bosni i Hercegovini. A sada je izazvao i zastupnika u Parlamentu BiH Envera Bijedića da ga prijavi zbog negiranja genocida u Srebrenici upravo po odredbama Zakona koji Milorad Dodik pokušava osporiti.

Misle da je umanjivao je, pa negirao genocid u Srebrenici – pa su onda protiv Zorana Milanovića socijaldemokrati BiH napisali kaznenu prijavu protiv njega. Iako svjesni da predsjednik ima imunitet i da je državljanin Hrvatske, a ne BiH. Pomagali su mu kažu u kampanji, a sada im je žao jer tvrde da se potpuno transformirao.

Izjave Zorana Milanovića odjekuju i u Ukrajini u kojoj je ovoga tjedna bio Andrej Plenković. Posjet je nazvao šarlatanskim – što nije sjelo ukrajinskom predsjedniku.

Milanović je prozvao Plenkovića za soliranje te istaknuo da on neće dati suglasnost za hrvatsku vojsku u Ukrajinu, a prvi čovjek Vlade uzvraća: k'o da se on konzultira sa mnom?

Oproba ima razumjevanja za Zorana Milanovića.

Analitičar Žarko Puhovski kojeg Milanović inače često kritizira – uvjeren je da se predsjednika zbog njegovih izjava više ne može shvaćati ozbiljno.

S Pantovčaka zasad nema reakcija, ni na reakcije iz BIH i Ukrajine niti Plenkovića. Kažu – bit će prilike u slijedećim danima.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare