Kiprani otpustili trenera koji je mogao da dobije i United

Nogomet 19. okt 202210:56 0 komentara
REUTERS/Phil Noble

Bivši selektor Sjeverne Irske i menadžer Celtica, Neil Lennon, smijenjen je sa kormila Omonije, nakon samo sedam mjeseci provedenih na klupi "zelenih" iz Nikozije. Odluka je donesena sinoć, nakon ligaškog poraza (0:1) od Nea Salamisa.

Poslije sedam kola, Omonija je na sedmoj poziciji sa devet bodova, uz bilans 3-0-4.

Zanimljivo da je prošle nedelje klub iz Nikozije bio nadomak evropske senzacije i remija bez golova sa slavnim Manchester Unitedom, ali je u poslednjim trenucima meča na “Old Trafordu”, Scott McTominay postigao jedini gol za pobjedu “Đavola”.

Iako je rana faza šampionata Kipra, čelnici kluba su izrazili nezadovoljstvo što Omonija u ovom trenutku ima čak osam bodova manje od neočekivanog lidera Pafosa.

“Želimo da Vas obavijestimo da smo postigli dogovor sa Neilom Lennonom o prekidu saradnje. Nažalost, nestabilni rezultati i nekoliko teških poraza u prvenstvu, glavni su razlozi naše odluke. Lennon je upisao svoje ime u historiju kluba kao osvajač Kupa i uvek ćemo znati da cijenimo ono što je uradio za nas. Naši putevi su sada razdvojeni, ali emocije su te koje će nas uvijek vezivati”, stoji u klupskom saopštenju.

Lennonu, koji je u martu 2022. preuzeo Omoniju, ugovor je isticao na kraju sezone 2023/24. Najblistavije trenutke trenerske karijere imao je na klupi Celtica, kojem je donio deset trofeja.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!