Kiša i sutra, a evo kad nas očekuje ljepše vrijeme

Vijesti 21. sep 202120:40 0 komentara
kisa, sarajevo, vremenska
N1

Sutra se u Bosni očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u centralnim i sjeveroistočnim područjima može pasti i malo kiše. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu zemlje od 22 do 24 stupnja.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna oko 15 stupnjeva.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u četvrtak u Bosni umjereno oblačno vrijeme, a u Hercegovini mala do umjereno oblačno. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu zemlje do 25 stupnjeva.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. Umjereno povećanje oblačnosti u drugoj plovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22, na jugu do 26 stupnjeva.

U subotu u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 13, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 23, na jugu do 28 stupnjeva.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!