Oglasili se iz Toplana: U Vladi KS u toku sastanak o problemu s grijanjem

Vijesti 25. jan 202211:18 > 11:26 0 komentara
N1

Kako bi se očuvao gasni sistem i osiguralo snabdijevanje gasom kupaca koji nemaju mogućnost korištenja alternativnih goriva KJKP Toplane Sarajevo sa gasnog sistema isključili su sve kotlovnice koje mogu koristiti lož ulje.

“Međutim, naglim padom gasnog sistema u Sarajevogasu došlo je do isključenja svih naših kotlovskih postrojenja. Pojedini građani nisu imali isporuku toplotne energije, a to je zbog prelaska na alternativna goriva jer uspostava zagrijavanja putem alternativnih goriva traje od 1 do 2 sata. Vršimo zagrijavanje dakle putem alternativnih goriva osim krovnih kotlovnica koje smo nastavili zagrijavati putem prirodnog gasa”, izjavila je za N1 Irma Aščerić iz KJP Toplane Sarajevo.

Povezane vijesti

Ukoliko Energoinvest ne dostavi dovoljne količine gasa mogli bi doći do velikog problema, ističu iz ovog preduzeća.

“Obzirom da su određene količine alternativnih goriva potrošene i da se troše…na alternativna goriva možemo grijanje vršiti još danas i sutra. Ovog jutra naš sistem radi punim kapacitetom, osim krovnih kotlovnica koje rade na gas. Danas korisnici imaju urednu isporuku”, saopštili su.

Iz KJP Toplane Sarajevo potvrdili su nam da je u toku sastanak u zgradi kantonalne Vlade gdje se pokušava iznaći rješenje.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!