Klanjana dženaza majci Kadiri Hrustanović kojoj su u genocidu ubijena tri sina

Vijesti 23. aug 202114:42 0 komentara
Anadolija

U Srebrenici je danas klanjana dženaza majci Kadiri (rođ. Bektić) Hrustanović.

Majci Kadiri su u genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici u julu 1995. godine ubijeni sinovi Rifet, Hajrudin i Hazim, muž Ismet, brojni sestrići i veliki broj ostalih članova familije.

Damir ef. Peštalić, glavni imam Medžlisa IZ Srebrenica, u obraćanju prisutnima na dženazi istakao je da je vrlo emotivno ispraćati majke Srebrenice na bolji svijet.

“Na prvom mjestu je tuga, jer ispraćamo još jednu majku, pogotovo bližih članova porodice. Postoji i radost, jer vjerujemo da će majka Kadira na boljem svijetu da se spoji sa svoja tri sina, svojim mužem i ostalom rodbinom. Majci Kadiri su u genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici ubijena tri sina. Mi možemo biti i ponosni na majku, kao i sve ostale majke, koje su bile ponosne i hrabre. Našu djecu moramo učiti da budu kao naše majke”, rekao je ef. Peštalić.

Dženazu majci Kadiri Hrustanović predvodio je njen unuk, srebrenički imam Ahmed ef. Hrustanović koji je na svom profilu na društvenim mrežama napisao:

“Rifete, Hajrudine, Hazime, Ismete šest godina vas dozivam i na javi i u snu, a nikako da mi dođete. Eto mene vama, kad vas više meni nema… Moja nena Kadira se vratila svome Gospodaru, na Bolji svijet, u susret svojim sinovima, svom suprugu, svojim sestrićima i mnogim drugima. Molim Allah dž.š. da ih sastavi u dženetu”, napisao je ef. Hrustanović.

Majci Kadiri i njenim sestrama Zehti, Zehri i Fatimi u genocidu je ubijeno 13 sinova.

Majka Kadira Hrustanović umrla je juče u 83. godini u Devetaku (Lukavac) gdje je provela posljednje godine života. Dženaza je klanjana u Srebrenici, a ukop obavljen u mezarju Kazani.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!