Kljuić: Pokažite mi šta su Bošnjaci dobili sa kvislinizma pojedincima?

Vijesti 06. maj 202109:23 0 komentara
N1

Stjepan Kljuić, bivši član Predsjedništva BiH, rekao je da su Bošnjaci u BiH u političkom smislu usamljeni. Istakao je kako je "referendumsku BiH Sarajevo prodalo". Također, kazao je da Bošnjaci nisu ništa dobili sa "kvislinzima pojedincima".

“Referendumsku Bosnu je Sarajevo prodalo. Sarajevo je bilo 80 posto BiH u svemu. Onda je počela eliminacija. Ako jednu ženu, koja je bila činovnik, postavite za direktora televizije, otjera Hadžifejzovića. Pa je stavite u Energoinvest, nema ga, nema Vranice, Hidrogradnje, Šipada. BiH je pod kraj 60-ih godina izraska u strašnu državu. Onda su naši ljudi svhatili da je budućnost u stvaranju velikih firmi. Pojavio se Feroelektro – od Toronta do Pekinga imao 24 predstavništva”, rekao je.

Da li je opstanak Bošnjaka povezan sa opstankom BiH?

“Pazite, je li vi mislite da su Bošnjaci nešto dobili sa ovim kvislinzima pojedincima. Mijenjaju imena, mijenjaju naciju. BiH će biti. Kakav će unutra biti raspored i život, to je drugo pitanje. Bit će slabije i slabije. Ali niko jedan narod ne može ekskomunicirati i uništiti”, izjavio je Kljuić.

Kljuić: Hrvatski entitet propušten u Dejtonu

Gost Pressinga na N1 je kazao da je hrvatski entitet propušten u Dejtonu, te da je “Hrvatska prodala bosanske Hrvate”.

Današnja Hrvatska, kako je rekao, ne može ništa – jer nema politiku.

Plod politike

Odnosi Hrvata i Bošnjaka su na najnižim granama, a to je plod politike, istakao je.

“To je plod politike takve. Prvo Zagreba, onda Hreceg-Bosne. Hrvati su u tom sukobu bili veće žrtve. Ali rušenje Starog mosta, Dretelj, Čapljina, simbol koji je međunarodna zajednica prihvatila. Bio sam 17 puta u Hagu”, rekao je.

“Svađao sam se sa Tuđimanom oko Muslimana, Bošnjaka. Govorio je da nema kadrova. Sada kada bi se Tuđman iz groba pojavio – ja bih se izvinio. Kada uzmete kadrove danas, to je najgori šljam koji vlada. Povezani su”, rekao je u Pressingu.

“Oni bojkotiraju izbore u Srebrenici, onda potpišu sa Grujičićem ugovor”, dodao je Kljuić.

On je u Pressingu kazao da s obzirom na godine, iskustvo nema pravo na optimizam.

“Ako su Turci vladali 400 godina, Bosna preživjela. Preživjet će i ovo. Trpit će ljudi, ali ja se nadam da ove fašističke ideje o podjeli BiH neće proći”, zaključio je.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!