Ko je sve došao na svečani prijem u Vijećnicu povodom Dana državnosti

Vijesti 24. nov 202220:54 1 komentar
F.Z./N1

U sarajevskoj Vijećnici večeras je upriličen svečani prijem za brojne zvanice povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine, a domaćini su bili članovi Predsjedništva BiH Denis Bećirović i Željko Komšić.

U punoj sali Vijećnice mogli smo vidjeti brojne goste iz različitih sfera društva. Tako su se prijemu odazvali domaći političari, strane diplomate, brojni predstavnici medija, osobe iz javnog života, a nakon intoniranja državne himne, Komšić i Bećirović su održali govore, a uz njih su bile supruge – Sabina Komšić i Mirela Bećirović.

U svojim govorima Komšić i Bećirović su naglasili da BiH nema cijenu i da nije na prodaju te da se 25. novembra slavi dan obnove bosanske državnosti.

Važno je istaći da je i kao i prethodnih godina nastavljena tradicija da treći član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda nije prisustvovao svečanom prijemu povodom Dana državnosti. Ove godine je to Željka Cvijanović, a prošle je to bio Milorad Dodik, dok je godinama prije njega isto radio i Mladen Ivanić.

Međutim, zanimljivo je da je na prijem došao ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov, koji je, moglo bi se reći, dosad uvijek bio naklonjeniji Republici Srpskoj i zvaničnicima iz tog bh. entiteta.

Ruski ambasador obilježio Dan državnosti BiH

Osim njega prisutan je bio i ukrajinski diplomata Serhii Miniailo, a u galeriji ispod pogledajte ko je još od zvanica došao na svečani prijem u Vijećnicu.

F.Z./N1
Fena
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
N1/F.Z.
N1/F.Z.
N1/F.Z.
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1
F.Z./N1

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare