KO SDA Sarajevo: Poziv Facebook Vladi KS

Vijesti 12. maj. 202110:422 komentara
Podijeli:
Izvor: N1

"Nakon svih zabrinjavajućih slika velikih količina smeća po Sarajevu, kao i opšte slike prljavog grada kojoj građani svakodnevno svjedoče i što sad već masovno i svakodnevno izlazi u medijima, pozivamo Fortinu i Dininu M-TEL Vladu da počnu raditi bilo šta, a za početak da očiste grad i odvezu smeće sa naših ulica", saopćili su iz SDA Sarajevo.

“Sramne slike nikad prljavijeg grada možda i najbolje oslikavaju nesposobnost ove vlade da se bave čak i najosnovnijim servisnim obavezama koje su preuzeli. Osim što im je trebalo preko četiri mjeseca da se uopšte izaberu na ustavno i proceduralno ispravan način, s tim da je ovo i dalje krnja Vlada jer je ministrica pravde i uprave Lejla Brčić nakon više izgubljenih apelacija i pravnog haosa i rizika u koje nas je sviju ova većina uvela podnijela ostavku, ova Vlada je pokazala da se od nje apsolutno ne može očekivati nikakav infrastrukturni iskorak, kao niti nastavak aktivnosti koje je počela prethodna vlada”, nvode iz SDA.

Poručuju da je “sad je već svima jasno da je ova vlada nepovratno izgubljeno vrijeme za Kanton Sarajevo i njegove građane jer je evidentno da ne mogu odgovoriti zadatku vođenja glavnog grada Bosne i Hercegovine”.

“Pozivamo FaceBook Vladu KS koja, baš kao i većina koja je izabrala, svoje aktivnosti obavlja uglavnom i u pravilu online i putem društvenih mreža i aplikacija, da konačno krenu s bilo kakvim konkretnim poslom, pa bar s odvozom smeća sa sarajevskih ulica. Ako već nemaju naviku da se čistoćom bave svakodnevno, onda neka M-TEL Vlada bar iz poštovanja prema svojim građanima i njihovim osjećajima očisti grad pred Bajram i na početku ljetne sezone kad turisti u sve većem broju dolaze u naš grad. Napominjemo da ovolika količina smeća, osim vidljive vizualne štete po naš grad, nosi i veliku opasnost po zdravlje svih građana i djece jer su ta mjesta izvori zaraze”, navode iz KO SDA Sarajevo.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Komentari

Vaš komentar