KO SDA: Zahtijevamo hitno formiranje kriznog štaba

Vijesti 05. nov 202112:26 1 komentar
N1

KO SDA Sarajevo poziva aktuelnu vlast u Kantonu Sarajevo da zbog aktuelnih poplava hitno formira krizni štab sastavljen od najstručnijih ljudi koji su se dokazali u vođenju sistema i upravljanju kriznim situacijama.

Kako su naveli u saopćenju, sigurnost građana i njihovih domova, kao i privrednih sistema i radnih mjesta danas u Sarajevu moraju biti nulti prioritet.

“Nažalost, aktuelna koaliciona većina u Sarajevu je ovaj mandat potrošila u populizmu, neradu i jeftinoj političkoj borbi, baveći se imenovanjima i zapošljavanjem na najodgovornije pozicije – od premijera, ministara, pa sve do najnižeg nivoa upravljanja – isključivo po stranačkoj liniji”, ističu iz KO SDA.

“Sistem komunalne privrede i infrastrukture u Kantonu Sarajevo se ne održava niti se u njega investira. Urbanizam i zaštita okoliša su od strane ove vlasti ugašeni katastrofalnom odlukom o ukidanju Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša. Danas su žrtve takve politike građani Kantona Sarajevo i njihova imovina”, dodali su.

Zbog navedenih razloga, iz KO SDA navode da od Vlade Kantona Sarajevo zahtijevaju da hitno formira krizni štab i sve resurse i kapacitete stavi u službu borbe protiv poplava i saniranja posljedica.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare