“Ko vrijeđa Majke Srebrenice izgubio je karakteristike ljudskosti”

Vijesti 09. nov 202220:30 1 komentar
N1

Povodom izjave Zorana Milanovića u kojoj je Majke Srebrenici nazvao starim ženama nastojeći ih tako omalovažiti reagovali su iz Naše stranke zaključivši kako je uvreda koju je hrvatski predsjednik uputio Majkama Srebrenice "uvreda svakom civilizovanom čovjeku".

“Godine koje krase Majke Srebrenice su godine dostojanstva i tuge. Sve Majke Srebrenice više godina tuguju za svojom ubijenom djecom nego što su se radovale njihovom odrastanju. Takvoj činjenici svak razuman iskazuje poštovanje i ravno je najgorem nečovještvu produbljivati njihov bol ili ih omalovažavati. Čovjek koji može obezvređivati njihove stavove zbog njihovih godina izgubio je karakteristike ljudskosti i on ne može poštivati majke uopće, pa ni hrvatske. Žao nam je što je Hrvatska sebi odabrala takvog predsjednika i nadamo se da tu grešku neće ponoviti. Milanovića će se budućnost stidjeti, a imenima Majki Srebrenice bit će ispisane najsvjetlije stranice naše prošlosti”, naveli su iz NS-a.

Iz ove stranke su se, također, dotakli i poruka kako bi hrvatski vojnici trebali učestvovati u misiji EUFOR-a u Bih.

“Stava smo da vojnici Hrvatske nemaju šta tražiti na teritoriji BiH. Ova Milanovićeva uvreda na račun žena koje su najviše propatile zbog rata uvjerava nas da iza njegovog nastojanja da Hrvatska vojska učestvuje u međunarodnim vojnim misijama u BiH stoje opasne namjere”, zaključeno je u Našoj stranci.

Podsjećamo, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je iznio niz, u najmanju ruku, neumjesnih izjava o Majkama Srebrenice, genocidu u Srebrenici te članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću zbog pisma generalnom sekretaru NATO-a o sprečavanju učešća vojnicima RH u misiji ALTHEA-a.

Milanović je kazao kako je “laž da negira genocid”, ali je ponovo izmijenio pravne kvalifikacije i napravio svoj “poređenja zločina”.

Novinari su tražili komentar na pismo Majki Srebrenice koje su ga kritikovale zbog negiranja genocida, a on je ih napao.

Opširnije OVDJE.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare