Koalicija Pod lupom: Dautović novi načelnik Travnika, u Foči u FBiH neizvjesno

Vijesti 11. apr. 202122:08 > 22:48
Podijeli:
Izvor: FENA

Novi načelnik općine Travnik biće Kenan Dautović iz Stranke demokratske akcije (SDA), dok će u općini Foča (Federacija BiH) o tom ko će biti novi načelnik odlučivati glasovi putem mobilnih timova, pokazali su preliminarni rezultati izbora koje je objavila Koalicija za slobodne i poštene izbore Pod lupom.

Na konferenciji za medije, Dario Jovanović iz koalicije Pod Lupom je kazao da je obrađeno 100 odsto biračkih mjesta, te da je prema preliminarnim rezultatima na izborima za načelnika u Travniku Dautović osvojio 54,8 odsto glasova, dok je Haris Kaniža (Naša travnička priča) imao 45,2 odsto.

U Foči (FBiH) nemoguće je odrediti ko je pobjednik izbora, te će to odlučivati glasovi putem moblinih timova, precizirao je Jovanović.

Za Mensuda Borovića, kandidata SDA, glasalo je 230 birača ili 24,6 odsto, za Mensuda Arnauta, kandidata koalicije NBL – A SDA Zajedno sa Ustikolinu glasao je 241 birač ili 25,8 odsto, za nezavisnog kandidata Muju Sofradžiju glasalo je 246 birača ili 26,3 odsto, a za nezavisnu kandidatkinju Mensuru Karahodžu 218 ili 23,3 odsto.

Jovanović je naveo i da je do zatvaranja birališta u 19 časova izlaznost u Travniku bila 27,5 odsto, što je skoro duplo manje u odnosu na izbore prošle godine, dok je u Foči (FBiH) izlaznost bila 56,7 odsto.

Hasan Kamenjaković, koordinator za odnose s javnošću koalicije Pod Lupom, kazao je da nisu zabilježeni slučajevi zastrašivanja, vršenja pritiska, niti da je neko došao na biralište sa već označenim glasačkim listićem.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad  

Komentari

Vaš komentar