Kojović, Dragojević Stojić i Papić gosti Dana uživo na N1

Vijesti 29. mar 202114:32 0 komentara
Dan Uživo

„Dan uživo“ i ovog ponedjeljka donosi pregled aktuelnih tema i događaja, kako u BiH, tako i u svijetu.

O izboru gradonačelnika Sarajeva, raspadu „četvorke“, nepotizmu i principijelnosti, smjeni ministra za ljudska prave i izbjeglice, izmjenama Izbornog zakona – razgovaramo sa Predragom Kojovićem, poslanikom u Predstavničkom domu Palramentarne skupštine BiH i predsjednikom Naše stranke.

Bila je kandidatkinja SDS-PDP za gradonačelnicu Prijedora na prošlogodišnjim izborima. Odnedavno je predsjednica Gradskog odbora SDS Prijedor. Ljekar je, kardiolog. O politici, ali i pozivu ljekara u vrijeme koronavirusa za „Dan uživo“ govori Maja Dragojević Stojić.

O masovnom odlasku građana BiH na vakcinaciju u Beograd tokom prethodnog vikenda, nesposobnosti domaćih vlasti da nabave dovoljne količine vakcina, ekonomskim posljedicama pandemije, krahu sa izborom gradonačelnika Sarajeva – razgovaramo sa analitičarem Žarkom Papićem.

U subotu je, u posebnim, pandemijskim uslovima obilježen Svjetski dan pozorišta. O teatru, njegovom opstanku, te predstavi „Kreketanje“ Narodnog pozorišta u Tuzli, nastaloj prema njegovom istoimenom komadu – govori profesor i dramski pisac Almir Bašović.

„Zarobljeni“ je novi singl Nenada Kneževića Kneza, objavljen nakon dvije godine diskografske pauze. O muzici, karijeri, koronavirusu, nasljednicima na sceni – Knez uživo u muzičkim minutama današnje emisije.

Tu su i svjetske i sportske aktuelnosti, biznis – vijesti, servisne informacije.

Vaš domaćin od 16:00 do 18:30h Dalibor Mrdić.

Kakvo je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi koji će ostaviti komentar!